Här straffas profilen: Är värsta tänkbara

Gjorde det förbjudna: Jag får stå mitt kast

Foto: Bildbyrån / Instagram
HOCKEY

Hur straffar du en lagkamrat som brutit med reglerna?

BIK Karlskoga såg till att förse inbitne Manchester United-supportern Mikael Eriksson med en fin röd Liverpool-mössa att bära i kommande tv-intervjuer.

– Jag får stå mitt kast, säger 30-åringen.

I slutet av den andra perioden låg Karlskoga under med 1–4 borta mot Västerås. Då rann det över för gästernas Mikael Eriksson.

Efter att domarna slängt över en Västerås-klubba in i gästernas bås gjorde ”Daggen” flis av den fina komposit-klubban.

”Aldrig varit med om liknande”

– Så gör man inte. Jag har aldrig varit med om något liknande. Man ger tillbaka klubban till laget som den tillhör. Jag sa åt min kollega i Karlskoga att det var hans uppgift att se till att klubban kom tillbaka till oss, men det verkade inte hjälpa. En sådan där klubba kostar mellan 3000 och 4000 kronor. Stora pengar, sa Västerås equipment manager Mio Schilcher till Sportbladet.

Efter att Karlskoga lyft sig men ändå förlorat med 3–4 beklagade även Eriksson själv det inträffade.

– Ja, vad ska jag säga? Jag var riktigt förbannad och jag ville vinna. Vi spelade inte bra och det brann till för mig. Jag var frustrerad. Jag kommer att betala till Västerås. Det lovar jag. Jag kommer även straffas av Karlskoga, kan jag berätta. Det blir lagmöte i morgon (fredag) över vad jag får i lagböter.

”Skramlat ihop pengar till klubban”

Nu har medspelarna bestämt hur lagkamraten ska straffas. När NWT intervjuar 30-åringen på fredagen står forwarden i tv-sändningen med en Liverpool-mössa på huvudet. Grejen är att ”Daggen” är inbiten Manchester United-supporter och själv, enligt Karlskogas Instagramkonto, därför ser straffet ”som värsta tänkbara”.

– Jag fick ett straff av grabbarna i laget efter att jag bröt av en klubba för Västerås. Jag får stå mitt kast och ha på mig Liverpool-mössan. Så har jag fått lite pizza-böter och så har grabbarna faktiskt skramlat ihop pengar åt mig för att betalas Västerås klubba. Det är jag väldigt tacksam för, säger Eriksson.

ARTIKELN HANDLAR OM