Växjö blixtvände – nära seriesegern

Av: Johannes Hägglund

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: JOSEFINE LOFTENIUS, BILDBYRÅN

HOCKEY

På 43 sekunder gick Växjö från 0-2 till 2-2.

I förlängningen kunde smålänningarna sedan avgöra – och tog därmed ett steg närmare seriesegern.

– Vi har satt oss i en bra sits att vinna serien, säger tvåmålsskytten Emil Pettersson till C More.

Örebro har haft en tung säsong och efter att Rögle har hittat formen på slutet har avståndet ner till kvalplatsen blivit allt mindre. Men efter att Ängelholmslaget förlorat mot Frölunda kunde Örebro, inför sin match mot Växjö, konstatera att man spelar i SHL även nästa säsong.

– Det är skönt. Inte för att vi fokuserat på den matchen, men det var skönt när man fick höra det, säger Örebroforwarden Gustaf Franzén till C More.

Franzén var också den som gav Örebro ledningen i den första perioden. En ledning som Libor Hudacek utökade till 2-0.

I inledningen på den tredje perioden hade gästernas Adam Brodecki en puck i mål, men det dömdes bort efter videogranskning. Men det stoppade inte Växjö. I powerplay några minuter senare satte Emil Pettersson reduceringen, och 43 sekunder senare var det dags igen. Den här gången var det Pontus Netterberg som satte pucken i nät.

”Bara att nypa till”

I förlängningen kunde sedan Emil Pettersson avgöra i spel fem mot tre.

– När de där lägena kommer är det bara att nypa till, säger matchhjälten Pettersson till C More.

– Vi tar för mycket utvisningar och där förlorar vi. Vi hade bra kontroll vid 2-0 tyckte jag, men sedan tar vi för mycket utvisningar och det straffar sig, säger Örebros tränare Niklas Sundblad.

Växjö hade vid tre poäng i kväll haft sex poäng ner till tvåan Frölunda och tack vare smålänningarnas fina målskillnad hade seriesegern i praktiken varit klar. Nu har de fem poäng ner till göteborgarna med två omgångar kvar.

– Vi har satt oss i en bra sits att vinna serien, men det ska bli kul att möta Linköping (på tisdag), säger Emil Pettersson.

Publicerad:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!