"Satt med pappa när han somnade in"

Brynäs-stjärnan tillbaka efter svåra tiden

Foto: ANDREAS L ERIKSSON / BILDBYR N
Daniel Paille.
HOCKEY

Tillbaka i Brynäs efter stora sorgen.

Nu berättar Daniel Paille om faderns bortgång.

– Jag satt med honom när han somnade in, säger Paille till Gefle Dagblad.

Med 23 poäng på 39 matcher har han skördat stora framgångar under debutsäsongen i Brynäs.

Men allt har inte varit en dans på rosor för Daniel Paille.

Långt ifrån.

Kanadensarens far, Ray, har varit sjuk i leukemi sedan i höstas och trots flera behandlingar, som först verkade ha botat cancern, blev Ray sämre och somnade in i sitt eget hem den 14 februari.

”Så han ville ha det”

– Det var så han ville ha det. Vi var där hos honom, både jag, mina två äldre systrar och mamma. Jag satt med honom när han somnade in. Han blev 66 år och kommer alltid att vara min hjälte, säger Daniel Paille till Gefle Dagblad.

I slutet av januari reste 32-åringen hem till Welland, Ontario, för att vara med sin far under faderns sista tid i livet.

– Det var ingen idé att vara kvar såsom jag mådde. Han fick beskedet att han hade två månader kvar. Och jag kände själv bokstavligen att all fokus och energi försvann, jag var inte med mentalt längre. Jag tappade mitt spel totalt, säger Paille.

”Kändes bättre än väntat”

– Brynäs visade stor förståelse, jag har fått ett så fint stöd av alla i klubben. Nu är jag tacksam för att jag fick de extra dagarna med pappa, då vi fortfarande kunde prata. Och han var så tacksam han också.

Nu är Paille tillbaka i Gävle, som Sportbladet avslöjade redan i måndags.

Den NHL-meriterade forwarden tränade med Brynäs under onsdagen, kommer inte att spela mot Rögle på torsdag men hoppas på comeback mot serieledande Växjö på lördag.

– Det kändes bättre än jag trott att träna med laget igen, säger Paille.

ARTIKELN HANDLAR OM