Tampa reducerade mot Rangers

Publicerad 2022-06-06

Stevan Stamkos.
Stevan Stamkos.

TAMPA. Den som trodde att det skulle bli lätt för New York Rangers efter de två segrarna mot Tampa på Manhattan får tänka om.

Under söndagskvällen slog regerande mästarna tillbaka hemma i Amalie Arena och reducerade konferensfinalen med en rättvis 3-2-seger.

– Om vi förlorat igen hade det inte funnits någon morgondag så jag är väldigt glad att vi lyckades med det här, säger Victor Hedman, som stod för sin 100:e slutspelspoäng i matchen, när Sportbladet träffar honom efter slutsignalen.

Det satt visserligen hårt åt för Lightning även i tredje ronden mot uppstickarna från New York.

De hamnade i 2-0-underläge i andra perioden – efter ett nytt direktskott i mål av löjligt hete Mika Zibanejad – och när en minut återstod av ordinarie matchtid var ställningen fortfarande 2-2.

Men när klockan stod på 19.18 i tredje perioden kunde Ondrej Palat, efter suveränt förarbete av Victor Hedman och Nikita Kutjerov, smälla in avgörandet.

– Väldigt skönt såklart. Det här var en måste-match för oss, om vi förlorat igen hade det inte funnits någon morgondag, säger just Hedman när vi träffar honom i environgerna i Amalie Arena efteråt.

– Men vi spelade också mycket bättre än i New York. Det var inget fel på viljan då heller, vi bara begick lite för mycket misstag och det undvek vi idag. Nu är det bara att ladda om och försöka ta även nästa match.

Zibanejad nära svenskt rekord

”Vigge” stod själv för två assist och nådde därmed milstolpen 100 slutspelspoäng i karriären.

– Det hade jag faktiskt ingen aning om. Jag håller reda på statistiken i grundserien men tydligen inte på det som händer i slutspelet, ler han.

– Det är förstås stort, men vittnar väl framförallt om att jag fått vara med och spela många matcher i playoff och just nu är det väl den noteringen inget jag tänker på.

Även nämnde Zibanejad svarade, utöver sitt mål, för en assist i matchen och därmed står han nu på sammanlagt 24 poäng i årets slutspel. Det är bara tre poäng från det svenska rekord i slutspelspoäng som Peter Forsberg, Henrik Zetterberg och Per-Erik Eklund delar.

Nästa match i serien – som Rangers fortfarande leder med 2-1 – spelas i Tampa natten till onsdag.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!