Brynäs chockstart sänkte Luleå

HOCKEY

Brynäs chockstart sänkte Luleå.

Hemmalaget blev nollat trots Minecraft-miljardärens pengalöfte.

– Det är för enkelt och för billigt, säger Johan Harju.

Foto: SIMON HASTEGÅRD, BILDBYRÅN
Camilla Nordlund.

Minecraft-miljardären och Luleåprofilen Jakob Porser skulle skänka 5 000 till Cancerfonden och Camillas Nordlunds insamling för varje Luleåmål mot Brynäs. Linus Omark följde efter och lovade dessutom det dubbla för varje Johan Harju-mål.

Men det såg ut att det var Brynäs som fått löftet. Redan efter en minut satte Jonathan Pudas 1-0. Det hann inte ens gå 50 sekunder innan Johan Alcén ökade på till 2-0 efter att ha fått en felträff som ändå letade sig in i mål.

Det var inte slut där. Innan perioden var över hade Kevin Clark satt 3-0.

– Puckarna studsar verkligen deras väg. Men vi bjuder på något mål där, det är för enkelt och för billigt, sa Harju till C More i paus.

”Dödar matchen i första”

Luleå spelade upp sig i den andra perioden, men lyckades inte få hål på David Rautio. Inte heller i den tredje perioden blev det några mål för hemmalaget.

I stället kunde Brynäs fastställa slutresultatet 4-0.

– De dödar matchen i första perioden. Vi gör för enkla misstag. När vi inte kan göra mål i andra perioden då blir det svårt, säger Stefan ”Skuggan” Nilsson till C More.

”Är aningens lättad”

Det var med andra ord tur att Porser valde att ändra sin insats. Först skulle Minecraft-miljardären skänka 100 000 till Cancerfonden för varje Luleåmål, men han ändrade sig sedan och meddelade att han skulle skänka 500 000 oavsett resultat i matchen plus 5 000 per Luleåmål.

Det blev alltså inga extraslantar, men ändå en halv miljon till insamlingen som redan skrapat ihop över 100 000 kronor.

”Efter en spelad period, måste jag erkänna att jag är aningens lättad över att @FruktHamster (Porser) valde att ändra sitt löfte... #kallduschluleå”, skrev Nordlund på Twitter.

ARTIKELN HANDLAR OM