Lindholm: ”Vi ska till slutspel i år”

HOCKEY

NEW YORK. Carolina Hurricanes är på riktigt i år.

Det visade de med en övertygande 5-3-seger borta mot Edmonton i natt.

– Ja, den här säsongen är det dags. Vi ska till slutspel. Allt annat vore ett misslyckande, säger målskytten Elias Lindholm till Sportbladet.

Foto: Sergei Belski / X02835

De har bara spelat fyra matcher ännu, men Carolina visar redan tecken på att förväntningarna på dem den här säsongen är välgrundade.

– Mja, vi har väl inte riktigt nått upp till vår potential, jag tycker det känts lite ryckigt och konstigt när det varit så långt mellan matcherna, säger Elias Lindholm på telefon. 

– Men i den här matchen kändes det bra, vi spelade som vi ska ikväll, 

Och det råder inga tvivel:

Det här är året när Hurricanes siktar på att ta det avgörande steget och bryta sin långa playoff-torka.

– Ja, i år är det på riktigt. Vi har laget som ska klara det. Det är dags, vi ska till slutspel. Allt annat vore ett misslyckande. Sedan får man se vad som händer när vi väl tagit oss dit, fortsätter Elias.

Som själv tryckte in sitt första mål för säsongen mot Oilers.

– Justin Faulk och Eric Staal stod för hela förarbetet, när pucken kom till mig vid bortre stolpen var det bara att skyffla in den, säger han.

– Men det brukar ta lång tid för mig att göra första målet så det var skönt att få det avklarat så tidigt.

▪▪▪

Två poäng av Arvidsson

Nashville skjuter verkligen skarpt igen.

I natt slog de formstarka Colorado med 4-1 hemma i Bridgestone Arena och givetvis – svenskarna var med och fixade segern.

Viktor Arvidsson gjorde sitt tredje mål för säsongen och spelade fram till ytterligare ett, medan Filip Forsberg noterades för två assist.

– Vi fick ju in några nya killar i somras och nu tycker jag det börjar kännas som vi verkligen spelar som ett lag igen, säger ”Arvy” till nhl.com.

▪▪▪

Vegas leder västra konferensen

Vegas fortsätter trotsa oddsen.

Mot Buffalo hemma i T-Mobile Arena i natt tappade de visserligen tremålsledning sista tio minuterna, men på övertid slog David Perron till och snärtade in avgörande 5-4.

Därmed leder nykomlingen åter hela västra konferensen på tio poäng efter sex spelade matcher.

Anmärkningsvärt, milt uttryckt.

Oscar Lindberg gjorde åter mål – sitt tredje – på assist från William Karlsson.

▪▪▪

Danske Frederik Andersen var Torontos stora hjälte under nattens besök i Washington.

Han höll nollan mot Alex Ovetjkin & co och Leafs vann med 2-0.

– Naturligtvis har man inget emot att hålla nollan. Det är kul för mig och resten av laget när vi spelar matcher utan att en enda puck trillar in, säger han till nhl.com.

▪▪▪

Backen Robert Hägg bokfördes för sin första assist när Philadelphia Flyers sopade till Florida med 5-1 hemma i Wells Fargo Centre.

▪▪▪

New Jersey Devils framgångar fortsätter. I natt slog de självaste Tampa  med 5-4 – efter straffavgörande. Inga svenskpoäng noterades.

▪▪▪

Alex Wennberg assisterade till ett av Columbus mål i 5-2-knocken borta mot Winnipeg. Det var den stockholmske playmakerns femte assist för säsongen.

▪▪▪

San Jose Sharks slog Montreal med 5-2 hemma i Sharktank och Tim Heed kunde glädja sig åt sin första NHL-poäng, i form av en assist till ett mål signerat Logan Couture.

Åtta galna hyllningar till Erik Karlsson 00:44

Se fler höjdpunkter på viasatsport.se och matcherna i sin helhet på Viaplay.

ARTIKELN HANDLAR OM