Hudiksvalls HC

Tvingas ut ur arenan inför säsongens viktigaste matcher

Av: 

Mikael Mjörnberg

Lars ”Lillis” Lövblom.
Lars ”Lillis” Lövblom.

HOCKEY

Kvartsfinal och eventuellt kvalserie mot Hockeyallsvenskan står för dörren. Då tvingas Hudiksvall ut ur sin hemmaarena.

Renoveringsarbeten i Glysishallen gör att de tvingas avsluta säsongen i Söderhamn.

– Egentligen känns det förjävla tråkigt att inte få spela hemma, säger sportchefen Lars ”Lillis” Lövblom.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Knappt hann de sista puckarna skjutas i nät och matchserien mot Piteå avslutas förrän kylaggregaten slogs av i Glysishallen. Trots att laget avancerade vidare till kvartsfinal efter en stark vändning är hockeysäsongen över rent fysiskt i Hudiksvall.
Ett större underhållsarbete där bland annat ispist, sarg och kylaggregat ska bytas ut drar igång och tvingar ut hockeylaget ur sin hemmaarena trots att säsongen fortfarande pågår.
Istället tvingas Hudiksvall omlokalisera till Söderhamn, drygt fem mil bort, inför kvartsfinalserien mot Östersund. Något som knappast framkallar några muntra miner.
– Jag tycker att man måste anpassa lite efter den verksamhet som finns, säger Hudiksvalls sportchef Lars ”Lillis Lövblom.
– Jag tycker väl att man ska kunna anpassa det efter säsongen, vi har haft strul med kommunen ett längre tag med det här. Vi fick reda på att det kunde bli så här i oktober, november, arbetet skulle ha gjorts ifjol men då blev upphandlingen överklagad.
Är det här en konsekvens av att säsongen har blivit förlängd och försenad på grund av corona?

– Absolut, men det hade inte spelat någon roll, för om vi tar oss till allsvenskt kval spelar vi en bit in i april i alla fall.
– Idag spelas slutspel ända in i slutet av april och det är ingen nyhet, då kan man inte förutsätta att man inte ska gå vidare.

”Bara att gilla läget”

Men nu är verkligheten sådan att isen är smält i Glysishallen trots att Hudiksvall ska spela vidare och klubben har en logistisk utmaning att hantera då så väl träning som matchspel ska bedrivas i Helsingehus Arena i Söderhamn.
– Det är strul naturligtvis att vi får sitta och åka fem, sex mil för att träna allihop, men det är bara att gilla läget, konstaterar Lövblom.
– Vi hade tur att Söderhamn hade öppet för jag vet inte om Sundsvall har någon verksamhet nu, annars hade det varit i Gävle och då är det en och en halv timme bort. Jag tror inte det är så lätt att komma in någonstans, jag menar på elitarenorna kommer man inte in hur som helst nu med covid och sådana saker. Vi får vara nöjda att Söderhamn hade öppet och att det är det avståndet som är kortast för oss.
Laget tränade i sin nya ”hemmaarena” under helgen och all utrustning ska tillbaka till Söderhamn efter tisdagens bortamöte i kvartsfinalserien mot Östersund.
– Tisdag natt åker vi ledare ner och packar av trunkarna så får killarna hoppa av i Hudik, sen blir vi på samma plats. Det blir en massa merjobb, men vi försöker lösa det så att vi ledare hjälper spelarna så de slipper sitta och åka mitt i nätterna.
Tror du att ni påverkas sportsligt av situationen?

– Det tror jag inte, vi har lirat och tränat där förut så jag hoppas att vi inte ska det. Det vet man ju inte förrän efteråt så det är bara spekulation.
Kan det rent av finnas positiva sidor av det?

– Ja, om det går bra så kanske det är så, skrattar Lövblom. Nej, men om man säger så här att jag hoppas att det inte ska påverka och det förstår ju alla att man vill spela hemma. Sen är det ju en hypotetisk fråga för vi vet ju inte.
– Samtidigt får man väl hoppas att det stärker oss, men nu är det som det är. Vi kan inte göra något åt det isen finns ju inte där, men annars är jag besviken på kommunens sätt att hantera det.
Efter kvartsfinalens första möte i Östersund på tisdagskvällen spelar Hudiksvall ”hemma” i Söderhamn på fredag och eventuellt lördag om serien går till tre matcher.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet sänder slutspelet i ATG Hockeyettan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hudiksvalls HC

HockeyEttan

Östersunds IK