Obesegrade Nybro vidare till kvalserien

Publicerad:
Uppdaterad:
Anton Schagerberg.
Foto: SUVAD MRKONJIC / BILDBYRÅN
Anton Schagerberg.

HOCKEY

Topptippade Nybro är fortsatt obsegrade.

Under kvällen tog smålänningarna andra raka mot Visby/Roma och är därmed klara för kvalserien i hockeyettan.

– Det är jätteroligt verkligen, vad säger man ens? Det är jätteroligt för alla som varit med och kämpat, så är det ju, konstaterar Nybros tränare Mikael Tisell.

Vem kan slå Nybro?

Under kvällen tog sig Vikings vidare till kvalserien mot Hockeyallsvenskan och är därmed fortsatt felfria i årets slutspel.

Topptippade Nybro har hittills levt upp till alla förväntningar.

Smålänningarna vann den södra Allettan övertygande och har fortsatt det fina spelet in i slutspelet.

Men trots ett stabilt spelövertag var det gästande VIsby/Roma som tog ledningen i matchen.

Med fyra sekunder kvar av den första perioden snappade Ville Heikkinen upp en till synes harmlös puck på offensiv blå och lossade ett skott som Robin Johansson i hemmalagets kasse med sannolikhet vill ha tillbaka.

”Lite för spänt”

Men underläge till trots syntes inga nerver hos Nybro.

Väl i andra behövde Visbysonen Simon Hansson bara drygt två minuter innan han kunde svepa in sitt fjärde mål på lika många matcher, och kvitteringen var ett faktum.

Och efter att gästerna dragit på sig två utvisningar på kort tid kom även 2–1 från Roope Elimäki som lyckades lirka in ett powerplaymål förbi gästernas Anton Malmborg.

Med underläge på tavlan och kniven mot strupen växlade rutinerade Visby upp och gick hårt för kvittering, bara för att få se Anton Schagerberg smälla in 3–1 till Nybro i periodens slutminuter.

– Det var lite för spänt här och där för att vi skulle göra en riktigt bra hemmamatch, men vi kom ut bättre och mer samlat i andra än första. De fick ett snöpligt mål men i tredje byter kvitterar vi och sedan får vi in en strulig puck i powerplay. Vi har turen att få målen i precis rätt ögonblick, säger Tisell.

”Har fallit på plats”

Väl i tredje fortsatte manglingen med både 4–1 och 5–1 innan Visby till sist lyckades snygga till siffrorna.

Med det är Nybro vidare till nästa veckas kvalserie, och fortsätter segersviten kan man räkna nog med spel i hockeyallsvenskan till nästa säsong.

– Innan säsongen hade vi som ambition att nå lite längre än ifjol men saker och ting har fallit på plats för oss och vi har haft lite marginaler med oss. Så det är skitroligt verkligen.

Se hela slutspelet i Hockeyettan med Sportbladet plus

Laddar Matchöversikt
Publicerad:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!