Tre SHL-spelare blir avstängda av disciplinnämnden

Christian Folin, Mats Rosseli Olsen och Shane Harper blev anmälda av situationsrummet.

Alla tre spelarna dämdes till avstängningar och böter av disciplinnämnden under fredagen.

Det blev en stökig torsdagsomgång i SHL.

Christian Folin fick två matchers avstängning för slewfoot och 9375 kronor i böter. Mats Rosseli Olsen tre matcher för huvudtackling och 19 491 kronor. Shane Harper fem matcher för huvudtackling och 34 500 kronor.

Shane Harper har hunnit spela sju matcher innan han togs in som en ledande förstärkning av Brynäs

Mats Rosseli Olsen i Frölunda och Shane Harper fick båda matchstraff på isen efter huvudtacklingarna.

Medan den nu anmälda situationen med backen Christian Folin i Växjö lämnades utan åtgärd från domarna. Matchen var hans debut i Växjö efter att ha spelat i Nordamerika de tio senaste säsongerna.

Det var efter avlossat skott som forwarden Mats Rosseli Olsen körde in i Skellefteå-målvakten Gustaf Lindvall som blev liggandes på isen. Efter en stund reste sig han upp igen, men han tvingades lämna matchen och ersättas av Arvid Söderblom som fick mötte lillebrorsan Elmer Söderholm.

Befarad hjärnskakning

C More la ut bilder på när Roger Rönnberg stod och skrattade i båset efter situationen.

– Jag hoppas ingen tror att jag står och skrattar åt att en målvakt blir skadad. Jag tycker bara att det är så tråkigt för vi har jobbat så mycket med Mats Rosseli Olsens attackspel och hans inbrytningar, så jag tycker att det var lite galghumor att han då blir utvisad när han gör det så jäkla bra, säger Roger Rönnberg till Göteborgs-Posten.

Frölundas huvudcoach poängterade att han tyckte att domarna tog rätt beslut.

– Mats Rosseli Olsen har ett ansvar. Han måste göra allt för att ta sig undan så han inte åker på målvakten, nu hann han tyvärr inte undan. Domarna följer regelboken precis som den är skriven. Det är en utvisning och sedan automatiskt matchstraff för skada skulle jag tro. Så domarna gör rätt, säger Roger Rönnberg till C More.

Skellefteå har meddelat att Gustaf Lindvall har drabbats av hjärnskakning och att han nu ska genomgå rehabilitering.

Ödesdiger utvisning

Forwarden Shane Harper fick matchstraff för en ful och onödig huvudtackling på Luleå-forwarden Arttu Ilomäki. Under fem minuter spel fem mot fyra kunde Luleå-backen Erik Gustafsson göra viktiga kvitteringen till 1–1.

Christian Folin, Växjö

Stängs av för slewfoot: ”Det återstår 11.55 av tredje perioden när Rögle-spelaren Simon Ryfors får pucken utanför sin anfalls blå linje. Ryfors spelar hem pucken till en medspelare. Växjö-spelaren Christian Folin åker ikapp Ryfors och sätter vänster ben bakom benet på Ryfors samtidigt som han tar vänster arm och drar bakåt på ett farligt sätt.”

Mats Rosseli Olsen, Frölunda

Stängs av för huvudtackling: ”Det återstår cirka en halv minut av första perioden när Frölunda-spelaren Mats Rosseli Olsen åker runt Skellefteå-backen och driver in på mål. Rosseli Olsen skjuter ett skott som Skellefteå-målvakten Gustaf Lindvall räddar. Rosseli Olsen fortsätter att åka mot mål och åker in i målvakten i hans målområde och träffar med sin armbåge i huvudet på Lindvall som utgår från matchen och återkommer inte till spel. Alternativ bestraffning är armbågstackling.”

Shane Harper, Brynäs

Stängs av för huvudtackling: ”Det återstår 10.58 av andra perioden. Luleå-spelaren Arttu Ilomäki för pucken upp i banan från eget mål, Ilomäki kommer upp till toppen på cirkeln. Brynäs-spelaren Shane Harper kommer från sidan med fart och tacklar en tackling som träffar huvudet på Ilomäki. Harper lägger ut sin klubba för att skära av spelvägen för en tidig passning. När inte den passningen slås så går han in framför kroppen på Ilomäki och tacklar en tackling som tar i huvudet. Ilomäki kan inte skydda sig mot tacklingen. Alternativ bestraffning är charging.”

Böterna innebär att Shane Harper har en månadslön på 120 000 kronor, Christian Folin på 75 000 kronor och Mats Rosseli Olsen på 156 000 kronor. Det visar hur coronatiderna har drivit ner lönerna för spelare som Shane Harper och Christian Folin som skrivit nya kontrakt under säsongen.

Rosseli Olsen.
Rosseli Olsen.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!