SHL Svenska hockeyligan

Oskarhamn tar tre poäng mot Färjestad

Av: 

Moa Berander

HOCKEY

Färjestad får vänta lite till på sin första trepoängare för säsongen.

Oskarshamn besegrade Karlstadlaget med 4–2.

– Vi vill vinna matcher, men Oskarshamn är ett bra lag, så det är ingen skam, säger Färjestads tränare Johan Pennerborn i Cmore.

Kanadensaren Nolan Zajac kom tillbaka till Oskarhamn inför säsongen, från ett lån i norska Stavanger Oilers. Ett smart drag av Oskarshamn, då Zajac blev tvåmålsskytt i kvällens match. Det första målet kom under powerplay.

– Vi spelar bra i powerplay just nu, våra nycklar är att vara snabba. So far, so good, säger Zajac i Cmore under första periodpausen.

Ökade tempot rejält

Färjestad ökade tempot rejält efter hemmalagets första mål, trots att Jacob Nilsson fick lämna båset skadad. Efter några minuter resulterade det i ett powerplay-mål för Karlstadlaget, genom Michael Lindqvist. I tredje perioden blev han tvåmålsskytt när han snyggade till siffrorna till 4–2.

– Jag tycker vi är bättre i spel fem mot fem. Vi får jobba med boxplay och se till att vi blir bättre där helt enkelt. Det är klart vi vill vinna hockeymatcher, men det är många kvar, säger Johan Pennerborn efter matchen.

Stark målvaktsinsats

Hemmalaget var nöjda med matchen, och redan efter två spelade perioder kändes segern klar, när det stod 4–1 i periodpaus.

– Vi är inte alls förvånade att vi klarar av det här, vi är ett starkt lag. Det är kul att spela, säger Filiph Engsund i Cmore.

Oskarshamns målvakt, amerikanen Joe Cannata, gjorde en bra match. Han stod för flera snygga räddningar och var avgörande för att Färjestad inte fick in pucken i mål fler gånger.

ANNONS

Stor dramatik eller promenadseger? Tippa helgens toppfotboll och se om du fixar 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

LÄS VIDARE

Wennerholm: Bättre än så här blir det inte

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan

IK Oskarshamn

Färjestad BK

Ishockey

Michael Lindqvist

Jacob Nilsson