Fysiskt starke Mikko Niemelä klar för Brynäs

Brynäs lånar finländaren Mikko Niemelä från Kärpät resten av säsongen.

Den 32-årige högerskjutande backen beskrivs som en fysisk och uppoffrande spelare.

Redan på måndagsmorgonen anslöt han till övriga laget och förhoppningen är att han debuterar hemma mot Oskarshamn på tisdagskvällen.

Brynäs helfinska tränartrio med huvudcoachen Mikko Manner i spetsen får nu in sin femte finske spelare i truppen.

Mikko Niemelä har också tidigare varit lagkamrat med Tomi Karhunen, David Sklenicka och Hannes Björninen samt haft Mikko Manner som tränare.

PLUS: Lönelista 2022: Så mycket tjänar SHL-bossarna

– Mikko Niemelä har vunnit mycket, har massvis av rutin och dessutom erfarenhet från landslagsspel. Han är en omtyckt lagkamrat och är bekant med vårt sätt att spela, så han kommer att komma in i det snabbt. Han är en defensiv back med bra storlek som spelar ett uppoffrande spel. Fysiskt och rejält samtidigt som han också är väldigt rörlig på isen, säger sportchefen Johan Alcén.

”Sätter laget först”

Brynäs har varit lite tunna på backsidan på grund av skador, men har nu nio backar i truppen.

– Jag ser mig som en pålitlig och lojal spelare som alltid försöker spela med stort hjärta och som sätter laget först. Jag är bra på skridskorna och jag tror att det kommer göra att jag passar bra i SHL. Jag ser fram emot att träffa laget och supportrarna och kommer ge mitt allt för Brynäs, säger Mikko Niemelä.

Vill värva mer

Under onsdagen gick Brynäs ut med att forwarden Johan Larsson blir borta tre till fem veckor på grund av underkroppsskada.

– Vi ser ständigt över lagbygget. Vi känner att vi har presterat bra i vissa delar men inte lika bra i andra. Vi vet att det efterfrågats en forward och vi fortsätter att leta efter rätt spelare för oss, men än så länge har inte den spelaren dykt upp. Vi tänker inte värva för värvandets skull utan behöver vara ekonomiskt ansvarsfulla. Att vi förstärker försvaret genom att plocka in Mikko Niemelä kommer inte att hindra oss från att göra ytterligare förändringar om vi så önskar, en vi kommer bara agera om vi verkligen tror att vi hittat rätt spelare, säger Johan Alcén.

Mikko Niemelä är 187 centimeter lång och 90 kilo tung, han har tre finska mästartitlar med moderklubben Kärpät från Uleåborg.

Brynäs spelar borta mot Oskarshamn tisdag, borta mot Linköping torsdag och hemma mot Frölunda lördag.

Mikko Niemelä.
Mikko Niemelä.

Köp dina hockeytröjor i Sportbladet Shop här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!