Historisk seger för Boston Bruins

Uppdaterad 2023-03-12 | Publicerad 2023-03-11

NEW YORK. Boston Bruins håller på att tvinna ihop en legendarisk säsong.

Med sin 3-2-triumf mot Detroit under lördagskvällen blev de snabbast i NHL-historien att nå 50 segrar.

– Det är förstås en fjäder i hatten och roligt att få vara med om, säger svenske backen Hampus Lindholm till Sportbladet.

Följ ämnen
NHL

Att Bruins har en väldigt speciell säsong på lut är ingen nyhet, de har dominerat våldsamt i match efter match hela vintern och leder serien i överlägsen stil.

Men nu finns det också siffror som vidimerar det rent historiska i de gulsvarta björnarnas 22-23-push.

Redan för ett par omgångar sedan blev de snabbast i den drygt 100-åriga NHL-historien att nå 100 poäng och med 3-2-vinsten i lördagsmatinén mot Detroit Red Wings blev de också snabbast att ta seger nummer 50. Tidigare har Detroit Red Wings (1995-96) och Tampa Bay Lightning (2018-19) nått dit i 66 matcher, men årets Bruins-upplaga tog det inte fler än 64.

– Ja, vi har en väldigt speciell grupp grabbar här, säger Hampus Lindholm på telefon från flygplatsen i Boston, dit laget omedelbart tagit sig eftersom retur-matiné väntar i Detroit under söndagen.

Boston fick jubla mot Detroit.

– Det är förstås en fjäder i hatten att nå sådana noteringar och roligt att få vara med om. Nu är det bara att fortsätta på samma sätt och jag tycker det sett bättre och bättre ut ju fler matcher vi spelat.

Mot Wings började det dock halvdant, björnarna hamnade i 2-0-underläge under de inledande 20 minuterna och kunde sätta in den dödande först när drygt 6 minuter återstod av tredje.

– Red Wings är bra och ibland går det undan, de fick två snabba mål i första perioden. Det var starkt av oss att komma tillbaka igen, fortsätter Hampus.,

Som själv prickade in sitt åttonde mål för säsongen i andra perioden.

– Jag har börjat skjuta lite mer och då brukar det hända bra saker. Det är roligt att få vara delaktig på det sättet.

I kassen stoppade Linus Ullmark 29 skott medan landsmannen Magnus Hellberg tog 35 i andra änden av rinken.

Fotnot: I och med att Florida under natten förlorade sin hemmamatch mot Winnipeg blev Bruins också först av alla klara för årets slutspel - med en dryg månad kvar av grundserien att spela.