Bruce Boudreau ska rädda Petterssons Vancouver

NEW YORK. Elias Pettersson får en ny coach.

Vancouver Canucks sparkade Travis Green i natt – och ersatte honom med Bruce Boudreau, tidigare i Washington, Anaheim och Minnesota.

Samtidigt får Daniel och Henrik Sedin större ansvar i klubben.

Eftersom Canucks underpresterat å det grövsta under den pågående NHL-säsongen har det en längre tid gått rykten om att coachbyte är nära förestående och den håglösa insatsen i 4-1-förlusten mot Pittsburgh hemma i Rogers Arena i lördags blev tydligen droppen för ägarna.

I natt fick Travis Green – som tränat laget sedan 2017 – sparken. Istället tar Bruce Boudreau över som coach.

Boudreau är en av de mest populära coachprofilerna i den nordamerikanska hockeyn och har tidigare haft framgång med Washington Capitals, Anaheim Ducks och Minnesota Wild.

– Jag är kanadensare men har aldrig coachat ett kanadensiskt lag. Det vore väldigt roligt. Vancouver är dessutom en underbar stad, sa han nyligen om ett eventuellt påhugg i den krisande klubben.

Enligt uppgifter sent i natt får även Canucks general manager Jim Benning, och hans högra hand John Wiesbrod, sparken. Tills en ny GM utsetts ska en management-grupp i vilken bland andra Daniel och Henrik Sedin ingår sköta verksamheten.

Vacnouver blir Boudreaus fjärde NHL-klubb som huvudcoach.
Vacnouver blir Boudreaus fjärde NHL-klubb som huvudcoach.
Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln