Ove Molin tillbaka i Brynäs

Publicerad 2019-04-04

Ove Molin
Ove Molin

Nu är det klart.

Ove Molin är tillbaka i Gävle – som spelarutvecklare.

– Fantastiskt roligt att få den chansen i Brynäs, som är den klubben som betytt mest för mig i hela min karriär och fortfarande gör, säger Molin.

Ove Molin är tätt förknippad med Brynäs och har vunnit två SM-guld som spelare i klubben.

Redan i januari kunde Sportbladet berätta att Brynäs hade planer på att Ove Molin skulle ingå i ledarstaben tillsammans med huvudtränaren Magnus Sundquist. Nu är det klart att 47-åringen återvänder till Gävle.

Molin ansluter närmast från två säsonger som huvudtränare i Karlskrona – där han varit i totalt fyra säsonger.

– Det känns oerhört roligt att få välkomna Ove tillbaka till Brynäs IF. Jag vet att han har en spetskompetens som kommer att hjälpa oss på flera olika sätt. Inte minst i den individuella spelarutvecklingen där han kommer att ha ett stort fokus, säger sportdirektören Andreas Dackell i ett pressmeddelande.

”Något helt annorlunda”

Molins kontrakt med Karlskrona går ut den sista april. Därefter ansluter han till Brynäs där han kommer få en roll som spelarutvecklare.

– Fantastiskt roligt att få den chansen i Brynäs som är den klubben som betytt mest för mig i hela min karriär, och fortfarande gör. Just i den rollen också – det är något jag verkligen brinner för. Det är något helt annorlunda än de två senaste åren i Karlskrona. Det är tillbaka till det som gjorde att jag en gång blev tränare. Att få jobba med spelarutveckling och hjälpa spelare att bli bättre.

Ove Molin berättar att han även kommer att assistera a-lagstränaren Magnus Sundquist utifrån hur han vill ha det. Kontraktet är skrivet över fyra år.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ämnen i artikeln