Dif-ikonen slutar: ”Hugger i hjärtat”

Var med och tog SM-guldet: ”Tacksam”

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Sophie Johansson väljer att avsluta karriären, 29 år gammal.
Foto: Bildbyrån/privat
Sophie Johansson väljer att avsluta karriären, 29 år gammal.

Först till 200 matcher i Djurgården.

Nu väljer Sophie Johansson, 29, att avsluta karriären.

”Jag har fått uppleva min dröm”, skriver hon i ett uttalande.

Backstjärnan var med och tog upp Djurgården i SDHL och var med när laget tog sitt första och hittills enda SM-guld 2016/17. Hon blev också den första damspelaren att göra 200 matcher för Djurgården.

Nu lägger hon av.

”Det är inte utan tårar och ett hugg i hjärtat som jag skriver det här - men det är också med ett leende och värme över allt jag har fått vara med om”, skriver hon på Instagram.

”Otroligt tacksam”

Totalt gjorde Sophie Johansson 21 säsonger och över 900 matcher som hockeyspelare.

”Jag är otroligt tacksam över alla minnen som har skapats, alla vänner jag har fått och över människor jag har fått träffa. Tack till alla er som har varit en del på min resa, coacher, lagkamrater, materialare, lagledare, funktionärer, vaktmästare, supportrar ni är alla fantastiska! Tack till Vallentuna där allt en gång startade och speciellt till grabbarna i p90 som aldrig gjorde skillnad på att jag va tjej. Tack till Ormsta, SDE, MSSK-Piteå för fina år och till Djurgården för att ni uppfyllde min dröm att dra på mig världens finaste tröja”, skriver hon.

”Ses på läktaren”

Vad som händer härnäst återstår att se.

”Det är dags för ett nytt kapitel i livet. Jag vet inte hur än, men jag vet att hockey fortfarande kommer att vara en del av det kapitlet. Vi ses i ishallarna (förhoppningsvis redan i höst) - den här gången på läktaren!”.

Publicerad: