”Lindblom ser bättre och bättre ut”

Flyers flyger i minst en match till – svensken närmare comeback

Publicerad 2020-09-02

NEW YORK. Ännu finns chansen att vi får se Oskar Lindblom i Stanley Cup-slutspelet.

Efter många om och men lyckades Philadelphia Flyers med ett övertidsmål reducera serien mot New York Islanders i natt – och coachen Alain Vigneault antyder att den nu helt friske svensken börjar bli redo för comeback.

– Han ser bättre och bättre ut för varje träning, bekräftar också landsmannen Robert Hägg för Sportbladet efter 4-3-segern.

Inför den det fjärde mötet mellan Philadelphia och New York Islanders i förrgår deltog ju Oskar Lindblom i matchvärmningen och därför fanns det förhoppningar om att han skulle spela uppföljaren i natt.

Så blev det inte, men på en presskonferens innan matchen upplyste meddelade Alain Vigneault att Oskar – som till allmän chock diagnosticerades med en sällsynt form av skelettcancer i vintras och friskförklarades så sent som i juli – ”bara är dagar från matchform”.

Det intrycket bekräftas av svenske backen Rober Hägg.

– Oskar ser bättre och bättre ut för varje träning. Vi får se när han kan spela igen. Det vore väldigt roligt, säger han på telefon från Toronto.

Efter nattens drama står det hur som helst klart att det de facto finns åtminstone en match till att göra comeback i.

”Den enkla vägen tar vi aldrig”

Philadelphia, som hade fått åka hem om de förlorat, lyckades nämligen reducera serien genom att slå mäktiga New York Islanders med 4-3 i natt.

Fast de gjorde det inte direkt lätt för sig själva – eller sina fans. När drygt fyra minuter återstod av ordinarie matchtid hade de ledningen med 3-1, men likafullt var det först på övertid Scott Laughton lyckades rädda säsongen med en fin styrning.

– Ja, nej, den enkla vägen tar vi aldrig, skrockar Hägg.

– Jag tycker ändå vi gjorde vår bästa match i serien. Det var bara de sista tio i tredje som…ja, där finns det en del att förbättra i spelet. I förlängningen tycker jag det blev bättre igen. Då gäller det att våga fortsätta spela som vanligt, fast otroligt mycket nerver är inblandade, och det gjorde vi.

”Robban” och lagkamraterna gläds också åt att lagkaptenen Claude Giroux äntligen fick spräcka nollan i årets slutspel.

– Ja, det tror jag betyder mycket, både för honom själv och för hela laget. Nu skulle det inte förvåna om det kommer att rulla på för honom.

Nästa match i duellen spelas natten till fredag.

Då kanske, kanske Oskar Lindblom finns på isen för första gången sedan i december.

Oskar Lindblom var med på uppvärmningen redan förra matchen.
Oskar Lindblom var med på uppvärmningen redan förra matchen.

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!