”Något som har saknats i livet…”

Andreas Engqvist berättar om skadan

Av: Andreas Käck

Publicerad:

Andreas Engqvist har inte spelat hockey sedan 20 september.

I en intervju med Expressen talar han ut om sin hjärnskakning.

– Det här är inget man unnar någon att gå igenom, säger han.

Djurgården har fått ett glädjebesked lagom till game 4 i SM-finalen mot Frölunda: Jonathan Davidsson är tillbaka efter sin hjärnskakning.

Värre är det med Andreas Engqvist.

31-åringen – som varit borta sedan den där otäcka kollisionen med Rögles Daniel Bertov i slutet på september – är långt ifrån återställd.

Foto: JONATHAN NÄCKSTRAND / BILDBYRÅN

Ingen vet när han kan vara tillbaka i spel.

Eller om han över huvud taget kommer tillbaka.

”Tänker mycket”

I en intervju med Expressen bryter Andreas Engqvist nu tystnaden.

– Det är klart att jag tänker mycket på min karriär och längtar efter att spela ishockey igen, det är ju något som har saknats i livet i vinter. Jag har brottats med det mentalt varje dag alltså… Att inte kunnat vara med och spela, det har varit riktigt jobbigt för mig, säger han.

”Hittar ingen röd tråd”

Stjärnan berättar att han tagit hjälp av psykolog och att det hjälpt honom mycket. Samtidigt går rehabiliteringen fortfarande upp och ner.

– Det är periodvis hur jag mår faktiskt, just i dag mår jag väldigt bra och vissa stunder kan det ändå kännas helt okej och man tänker att det är på väg åt rätt håll, sedan kommer det alltid dagar där det kommer att dippa. Nu försöker vi hitta något samband som orsakar de här dipparna för att kunna jobba med särskilda anledningar, men det jobbiga är att man hittar ingen röd tråd i det hela och vad som orsakar dem. Det är som att man singlar slant på kvällen hur man ska må morgonen efter, säger Andreas Engqvist.

Publicerad:

LÄS VIDARE