Skademardröm för Skellefteå – värvar in forward

Skellefteå har två JVM-uttagna forwards som missar resten av säsongen.

Först Jonatan Berggren och nu Jacob Olofsson.

Nu förstärker SHL-klubben med AIK-bekantingen Anton Holm, 29.

Jacob Olofsson.
Jacob Olofsson.

Förra fredagen kom beskedet att Jonatan Berggren, 19, var tvungen att operera sin skadade axel och missar resten av säsongen.

Nu meddelar klubben också att Jacob Olofsson, 19, måste operera en axel och inte kan spela mer på minst ett halvår.

”Givetvis ett tråkigt besked”

Jacob Olofsson har haft skadeproblem tidigare under säsongen, men det här är en ny skada efter en oturlig smäll på en träning.

– Det är givetvis ett tråkigt besked, både för honom och för oss. Vi tappar ju en väldigt viktig och skicklig spelare, säger general managern Erik Forssell till Norran.

Under januari har Skellefteå släppt en tredje uttagen JVM-forward, 19-årige Albin Eriksson till Färjestad – liksom 25-årige Pontus Widerström till samma ligakonkurrent.

Anton Holm
Anton Holm

Men nu har en förstärkning anlänt i form av Anton Holm. Den 29-årige målskytten snittade en poäng per match för AIK i hockeyallsvenskan förra säsongen. En säsong som gav honom ett kontrakt med finska TPS.

SHL-debut – som 29-åring

Men efter 12 poäng på 31 matcher är det färdigspelat i Finland och säsongen fortsätter nu i Skellefteå. Det blir 29-åringens debut i SHL.

– Det blir en spännande utmaning att se vart man står men jag ska försöka göra det bästa av situationen och bara gå ut och köra, säger Holm till klubbens webbplats.

Ett annat positivt besked för Skellefteå är att 31-årige stjärnforwarden Oscar Möller är skadefri igen efter att ha missat de två senaste matcherna.

Skellefteå har efter fem raka segrar nu tre raka förluster i SHL och har ramlat ner under kvartsfinalstrecket.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!