Officiellt: Brynäs sparkar Sundquist

avMakoto Asahara

Publicerad:
Uppdaterad:

Nu är det bekräftat.

Brynäs sparkar tränaren Magnus Sundquist.

”Magnus Sundquist entledigas från sitt uppdrag som föreningens huvudtränare för herrtruppen”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

Under gårdagen kom uppgifterna om att Brynäs beslutat att sparka sin tränare Magnus Sundquist efter klubbens svaga höst i SHL-ishockeyn.

Uppgifter som huvudpersonen inte kände till något om under gårdagen.

– Jag har inte hört ett ljud från klubbledningen. Är inte inkallad på något möte på måndagsmorgonen eller så. Mitt fokus ligger på att genomföra en sådan bra träning som möjligt i morgon, sade Sundquist till Sportbladet då.

Under måndagsmorgonen blev det i alla fall officiellt.

Molin/Holmqvist ersätter temporärt

Brynäs IF har fattat beslut att avsluta samarbetet med Magnus Sundquist som huvudtränare för föreningens herrlag”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

”Brynäs IF riktar ett tack till Magnus Sundquist för sitt engagerade arbete i vår förening och önskar honom stort lycka till i sin framtida karriär”.

Ove Molin och Mikael Holmqvist tar temporärt över i ett delat huvudledarskap, och gör sin första träning som ansvariga för laget i eftermiddag klockan 14.00.

”Brynäs IF avser sedan rekrytera en ny, framtida huvudtränare. Den rekryteringsprocessen inleds omedelbart”, skriver Brynäs.

Dackell byter roll

I pressmeddelandet meddelar klubben också om ytterligare förändringar i den sportsliga organisationen.

Andreas Dackell lämnar sin post som sportdirektör, där han i stället får en roll som strategisk rådgivare. Klubbdirektören Michael Campese kommer enligt pressmeddelandet att överta de administrativa delarna av sportdirektörsarbetet.

30 omgångar in i SHL:s grundserie ligger Brynäs, som har noterats för fyra raka förluster i deras senaste matcher, på en elfte plats med blott 34 inspelade poäng.

Foto: JONAS LJUNGDAHL / BILDBYRÅN
Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM