Lundqvist: ”Han flög rakt in i mig”

Rasande efter ny plattmatch

NEW YORK. Henrik Lundqvist fick nog i natt.

Han blev riktigt upprörd över domslut han inte gillade – men även över att hans Rangers gjorde en ny plattmatch mot mäktiga Boston Bruins. 

– Ett steg framåt och sedan flera tillbaka på en gång…jag förstår inte riktigt hur det kan bli så här, säger målvaktsstjärnan till Sportbladet efter 4-7-förlusten hemma på Madison Square Garden.

Det såg ju ut som att Rangers hade lärt sig hur det måste gå till när de för några dygn sedan skrällde mot tabellettan Buffalo – och faktum är att de hade 1-0-ledning efter en period även mot Boston i natt.

Men sedan brakade alltihop samman igen…

Först visade det sig att Mika Zibanejad inte skulle kunna spela vidare efter den tackling han fick i ansiktet av Patrice Bergeron i slutet av första, varmed lagkamraterna enligt coachen David Quinn helt tappade modet (men dessbättre har den svenske centern inte drabbats av hjärnskakning; han kan vara tillbaka redan på tisdag).

Sedan, efter bara elva sekunders spel, blev det kalabalik i Henrik Lundqvists kasse.

”Tycker inte det ska vara utvisning”

David Pastrnak kom stormande mot kassen, trippades av Rangers-backen Libor Hajek och flög rakt in i ”Henke” med knäna före – och när den blågule keepern låg vimmelkantig på isen petade nämnde Patrice Bergeron in returen.

Mål, tyckte domarna – och fick den uppfattningen bekräftad efter videogranskning.

Då blev Lundqvist så ilsken att han stormade iväg upp mot rödlinjen – men stoppades halvvägs av lagkamraten Chris Kreider och tur var kanske det…

– Jag var bara väldigt överraskad över domslutet, säger han när vi träffar honom efteråt.

– Han flög rakt in i mig…det kommer kännas imorrn…och så får de bara lägga in den. De menade att vår back trippade honom, men jag känner att han hade tid på sig att ta ett beslut om att fullfölja eller inte. Jag tycker inte det ska vara utvisning, men…ja, jag var som sagt överraskad att det blev mål. De säger att de ska se efter oss målvakter, men jag vet inte jag...

”Vi måste lära oss”

Ytterligare en omdiskuterad situation inträffade när ”Henke” i mitten av samma period - när Bruins hade tagit över helt och spelade ut hemmalaget efter noter - gick ut bakom kassen, gav Pastrnak en tackling och fick två minuters utvisning för roughing.

– Ja, jag försökte tackla honom och trodde att jag fick göra det. Jag hade ju pucken och då ska jag få det. Så jag förstod inte varför jag blev utvisad. När jag frågade sa de bara att ”så får du inte göra”, suckar han.

Men lika mycket av frustration och ilskan den 37-årige klubbikonen visade i mittperioden handlade om hur tafatt laget spelade.

– Ett steg framåt och sedan flera tillbaka på en gång…jag förstår inte riktigt hur det kan bli så här, fortsätter han.

– I andra kändes det som att deras toppkedja med Bergeron, Pastrnak och Brad Marchand (sammanlagt tio poäng i matchen. Reds anm) fick göra som de ville. De tre är så bra att man måste spela oerhört hårt och smart mot dem. Annars kommer de exponera en direkt och det var precis vad som hände. Vi måste lära oss hur hårt arbete som krävs i den här ligan.

Jesper Fast missade matchen av personliga skäl och enligt coach Quinn är det oklart om han är tillgänglig i nästa match, på tisdag.

Lias Andersson var med - och stod för en assist.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!