Forwarden byter till SHL-rivalen

Emil Molin återförenas med pappa Ove Molin.

Mitt under säsongen byter den 26-årige forwarden från Malmö till Brynäs.

Efter den tunga säsongsinledningen har Gävleklubben varit på jakt efter både en ny forward och en ny back.

Brynäs fortsätter att bygga med tidigare välkända namn.

Efter fem säsonger kommer Emil Molin tillbaka till Gävle-klubben.

— Vi får in en smart och tänkande hockeyspelare. Han gör det bra i alla spelformer, både powerplay och boxplay, säger Michael Sundlöv i sportledningen.

Fri från skadeproblemen

Efter två säsonger i Modo i hockeyallsvenskan kom Emil Molin till Malmö inför förra säsongen, men den säsongen tog slut i december på grund av en knäoperation.

– Han har haft ett tufft år med skador, men vi vet vad han kan och det ska bli grymt kul att se honom i vår miljö. Det finns inga problem skademässigt i dag som överhuvudtaget begränsar hans tränings- eller spelmöjligheter, säger Michael Sundlöv.

Son till assisterande coachen

Brynäs har byggt upp en organisation med personer som förknippas starkt med klubben.

Michael Sundlöv och Andreas Dackell finns i den sportsliga ledningen, Anton Rödin och Greg Scott har kommit tillbaka som spelare.

Ove Molin har återvänt efter fyra säsonger i Karlskrona och är assisterade coach till huvudcoachen Magnus Sundquist i båset.

– För mig handlar det bara om att vi får in en duktig spelare. Att det är sonen till en av mina assisterande tränare har jag inga som helst problem me, det är jag som tar ut laget, säger Magnus Sundquist.

Spelklar till nästa match

Emil Molin tränar med laget under tisdagen och är spelklar till torsdagens hemmamatch mot Rögle, kontraktet är skrivet över den här säsongen.

I Brynäs var han med och vann SM-guld 2012 och spelade klubben delvis under ytterligare två säsonger.

Han har förutom Malmö och Modo också spelat för Mora, Almtuna och Rögle i hockeyallsvenskan, samt försökt slå sig in i Nordamerika under en säsong.

Bänkad i Malmö

I Malmö har Emil Molin haft det lite trögt i inledningen av säsongen – på tio matcher har den blivit tre poäng (ett mål och två assist) och minus tre i statistiken, i lördagens 4–1-förlust borta mot Frölunda blev han bänkad under matchen.

– Det var inget fel på rollen, men jag fick inte ut det jag ville. Sedan är Brynäs och Gävle hemma för mig, när möjligheten fanns var det inte mycket att fundera över, säger Emil Molin.

Brynäs har haft en jobbig start på säsongen och ligger på 13:e plats i SHL-tabellen med tio poäng på elva matcher.

Lillebror Linus Molin, 14, är forward i Brynäs U16.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!