Ersatte ”Henke” – släppte in fem

HOCKEY

”Gjorde inte den mängd räddningar vi vant oss vid”

Foto: Cam Talbot hade ingen bra kväll i Rangers kasse.

NEW YORK. Den lilla målvaktskontroversen i New York är över innan den ens hann börja.

Efter Cam Talbots insats i 5-2-förlusten mot Winnipeg i natt lär Henrik Lundqvist vara tillbaka i kassen redan i nästa match.

– Cam gjorde inte den mängd räddningar vi vant oss vid, konstaterar Rangers-coachen Alain Vigneault.

Det gick som en stöt genom lokal hockeymedia när Alain Vigneault innan nattens hemmamöte med Winnipeg Jets meddelade att han tänkte starta med Cam Talbot igen – och således bänkade Henrik Lundqvist för andra matchen i rad.

Något sådant har inte hänt sedan februari 2011, när dåvarande coachen John Tortorella blev gramse över att hans svenske målvaktsstjärna gick på basket och lät sig fotograferas med bland andra Justin Bieber kvällen innan en match, och New York-journalisterna började omedelbart spekulera om ”Kung Henrik˝ är på väg att tvingas abdikera.

”Gjorde det inte lätt för honom”

Men näppeligen.

Talbot var inte direkt dålig i den tunga 5-2-förlusten mot Winnipeg (i vilket sista målet sattes i tom kasse), men inte heller särskilt bra.

– Nej, han gjorde inte den mängd räddningar vi vant oss vid när han spelat, säger Vigneault efter slutsignalen.

– Å andra sidan gjorde vi inte livet särskilt lätt för honom heller. Killarna var inte bra i egen zon.

Han vill inte berätta vem han tänker starta i nästa match, borta mot Buffalo natten till fredag, men det är nästan garanterat att Henrik Lundqvist återfinns mellan stolparna då – för att återerövra en tron han egentligen aldrig förlorat.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL