Rangers bröt svit – efter ”Foppa-straff”

HOCKEY

Pouliot: ”Forsberg hade verkligen coola moves”

1 av 3

NEW YORK. Lättnaden gick nästan att ta i handen i New York i natt.

För efter ett oändligt antal om och men lyckades Rangers tvinga sig till en seger mot Calgary Flames – på straffar.

– Det är babysteg i rätt riktning, vi får vara nöjda med det lilla just nu och det här behövdes, säger en rent befriad Henrik Lundqvist till Sportbladet efter 4-3-segern.

Det är inte ofta man ser NHL-lag fira som Tv-pucksglin i december, men när Henrik Lundqvist stoppade Mikael Backlund i den sjunde straffomgången hemma i Madison Square Garden i natt och därmed bärgade en 4-3-seger åt sitt Rangers var det den sortens scener som utbröt.

Så hade Blueshirts också förlorat fem hemmamatcher i rad innan denna tredje advent-fajt – och låg vid två tillfällen under även mot Calgary.

– Ja, man känner lättnad. Jag är i och för sig irriterad också, för att vi inte dödar matchen när vi har chansen vid två tillfällen, säger Henrik Lundqvist när vi träffar honom i omklädningsrummet efteråt.

– Men vi tar babysteg för att komma tillbaka nu och får vara nöjda med det lilla tills vidare. Just nu behövdes det här.

”Får inget gratis nu”

Målvaktsstjärnan har själv haft det tungt på slutet och för första gången under sin NHL-karriär blivit allvarligt ifrågasatt. Han begick inga anmärkningsvärda misstag i natt, men puckarna studsade emot honom emellanåt.

– Det var väl framförallt deras tredje mål...jag trodde att jag hade honom, men det är sånt typiskt ostäm. Jag ”poke-checkar” killen och pucken tar på hans ben och går in, suckar ”Henke” och fortsätter:

– Man får inget gratis just nu och det är lärorikt, jag har inte gått igenom en sån här period på väldigt, väldigt länge. Jag jobbar så hårt jag kan, det är mer en fråga om hur man tänker och om självförtroende.

Hagelin: Precis vad jag behövde

Även Carl Hagelin har haft det lite motigt senaste veckorna, men i natt gjorde han mål och såg ut att få rungande kick av den upplevelsen.

– Ja, ibland är det ett mål som krävs för att få igång allting och skaffa sig lite självförtroende. Det var precis vad jag behövde, efter målet kändes det bra, säger han.

”Alla gör den där grejen nu”

Under avgörande satte norrmannen Mats Zuccarello en riktigt iskall straff – och så avslutade Benoit Pouliot för Rangers del med en kopia av den klassiska Foppa-straffen från Lillehammer 1994.

– Jag har sett den några gånger, Forsberg hade verkligen coola ”moves”. Så visst, det var inspirationen. Men nuförtiden försöker alla i och för sig göra den där grejen. Ibland funkar det och ikväll gjorde det det för mig, säger kanadensaren till Sportbladet.

Mikael Backlund gjorde Calgarys första mål, på en snygg styrning i powerplay i första perioden.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL