Skellefteå AIK

Skellefteås vapen – bäst på 2000-talet

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

SKELLEFTEÅ. Två nya mål i numerärt överläge.

Skellefteås power play saknar motstycke under 2000-talet.

– Vi är lite freestyle ibland och del grejer är inövade, säger Oscar Möller.

Skellefteås power play fortsätter att leverera. I går blev det två nya mål när Färjestad besegrades i den första SM-finalen.

– Vi har haft ganska mycket flyt med det i slutspelet. Vår enhet kanske inte hade det bästa spelet, men vi har en riktigt bra enhet till som kan leverera. Det är bra att ha med sig, säger Oscar Möller.

– På målen som vi gjorde väntade vi inte på bättre lägen och försökte ställa upp bara för att det var power play. Vi går bara för att göra mål, säger Pierre-Edouard Bellemare.

De regerande mästarna har nu en power play-procent på 40.48. En siffra som inget finallag under 2000-talet varit i närheten av. 2010 hade Timrå en utdelning på 40,00 procent i slutspelet, men spelade då bara fem matcher och åkte ut i kvartsfinalen.

– Alla vet vad de ska göra. Det är fullt krig för att vinna andrapuckar efter skott. Det är så vi skapar flest målchanser. Då vrids och vänds det i boxen och de tappar lite orientering, säger Oscar Möller.

Backen Anton Lindholm hyllar lagets power play-enheter:

– Det är sjukt skickliga spelare som spelar power play. Får de nog med utrymme är det bara en tidsfråga innan det smäller.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Skellefteå AIK