Skellefteås vapen – bäst på 2000-talet

SKELLEFTEÅ. Två nya mål i numerärt överläge.

Skellefteås power play saknar motstycke under 2000-talet.

– Vi är lite freestyle ibland och del grejer är inövade, säger Oscar Möller.

Skellefteås power play fortsätter att leverera. I går blev det två nya mål när Färjestad besegrades i den första SM-finalen.

– Vi har haft ganska mycket flyt med det i slutspelet. Vår enhet kanske inte hade det bästa spelet, men vi har en riktigt bra enhet till som kan leverera. Det är bra att ha med sig, säger Oscar Möller.

– På målen som vi gjorde väntade vi inte på bättre lägen och försökte ställa upp bara för att det var power play. Vi går bara för att göra mål, säger Pierre-Edouard Bellemare.

De regerande mästarna har nu en power play-procent på 40.48. En siffra som inget finallag under 2000-talet varit i närheten av. 2010 hade Timrå en utdelning på 40,00 procent i slutspelet, men spelade då bara fem matcher och åkte ut i kvartsfinalen.

– Alla vet vad de ska göra. Det är fullt krig för att vinna andrapuckar efter skott. Det är så vi skapar flest målchanser. Då vrids och vänds det i boxen och de tappar lite orientering, säger Oscar Möller.

Backen Anton Lindholm hyllar lagets power play-enheter:

– Det är sjukt skickliga spelare som spelar power play. Får de nog med utrymme är det bara en tidsfråga innan det smäller.

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

ÄMNEN I ARTIKELN