”Foppa” har träningsförbud

HOCKEY

Stekhet – men fortfarande skadad

Peter Forsberg, 34, ställer in all is-träning i en månad.

Han ska vila foten.

– Vi bjöd in Peter till att träna med oss. Men han ska inte åka skridskor förrän i slutet av september – tidigast, säger Harald Lückner, tränare i Modo.

Peter Forsberg rankas som den hetaste arbetslösa hockeyspelaren i världen just nu.

Flertalet av NHL:s 30 klubbar har sökt Peter Forsbergs agent Don Baizley för att lägga ett bud.

Tar inte emot bud

Men Baizley tar inte emot några kontraktsförslag.

Det är för tidigt. Och kanske onödigt.

Peter Forsberg kommer att vänta med att skriva på för en ny klubb. Kanske kommer han aldrig mer att skriva på ett hockeykontrakt.

Många hockeyfans i Ångermanland hoppas att Peter Forsberg spelar för Modo i vinter.

Men det tror inte Modo-tränaren Harald Lückner att Forsberg kommer att göra.

Lückner tror på NHL

– Jag tror att han spelar i Nordamerika i vinter. Om han känner sig frisk. Det är känslan jag får, säger Harald Lückner.

Efter att ha spelat två matcher med Icebreakers och tränat med både Icebreakers och Modo i augusti väljer Peter Forsberg nu att vila den i somras opererade högerfoten.

– Jag har varit i kontakt med Peter. Vi saknar lite folk på träningen på grund av sjukdom och skador. Jag frågade om han ville träna med oss. Men han är i Nordamerika och tackade nej. Han ska vila foten och inte åka skridskor igen förrän i slutet av september, säger Harald Lückner.

Missar starten

Beskedet innebär att Peter Forsberg definitivt missar elitseriepremiären i slutet av september och NHL-starten i oktober. När han väl börjar åka skridskor igen dröjer det kanske tre-fyra veckor innan Peter Forsberg är klar för match.

ARTIKELN HANDLAR OM

NHL