Malmö nollade av Mora – igen

HOCKEY

”Det verkar som om vi inte kan göra mål på Mora”

Målsnåla Malmö misslyckades för andra gången den här säsongen att göra mål på Mora. I bortamatchen den 2 oktober blev det 0–3.

Samma siffror i blev det i lördagens ”måstematch”.

– Det verkar som om vi inte kan göra mål på Mora. Vi gav bort matchbilden för enkelt i en så här betydelsefull match, säger Malmötränaren Lars ”Osten” Bergström.

Malmötränaren tänker på att Mora fick det oerhört viktiga ledningsmålet. Kenneth Bergqvist slog in pucken på en kontring efter 14.33 i första perioden.

Mora är ett starkt bortalag som tagit 13 poäng borta mot bara sju hemma.

– Vet inte varför det blivit så men i dag gjorde vi en riktigt bra bortamatch och fick lite utdelning. Det har annars varit skralt med det den senaste tiden, säger Moras andretränare Pär Djoos.

Mora har på de tre föregående matcherna bara gjort två mål: ett mot Timrå, inget mot HV71 och ett mot Skellefteå.

Efter ledningsmålet hade Mora inte några större problem att försvara sig mot ett uddlöst Malmö.

– Mora är försvarsstarkt samtidigt som vi var väldigt ineffektiva, säger ”Osten” Bergström.

Målsnålast i elitserien

Det påståendet har full täckning. Malmö har bara gjort 27 mål på 16 matcher – klart minst i elitserien. Och på de sex senaste perioderna har det bara blivit ett mål.

På lördagen kämpade man också mot en väldigt duktig målvakt, Moras Juha Pitkämäki var skicklig samtidigt som han hade det flyt som en bra målvakt behöver.

– Visst. Han var väldigt duktig men också samtliga våra sex backar spelade bra, säger Djoos.

Det var också en individuell prestation av en back som definitivt fick pendeln att svänga över i Moras favör.

Miroslav Batak vände elegant och mycket enkelt bort Malmös Johan Norgren och tog sig in framför mål innan han satte pucken i mål till 2–0.

– Det var en individuellt bra prestation men på den här nivån känns det ändå alldeles för enkelt, säger ”Osten” Bergström.

Dominerade spelmässigt

2–0-målet kom redan efter 3.04 i andra perioden. Efter det hade Malmö en bra period där man dominerade spelmässigt – dock utan att få till de riktigt heta chanserna.

– Det timade inte alls för oss och jag vet inte när vi inte gjorde mål på hemmaplan senast, säger Bergström.

Typiskt var att Malmö knappt skapade något i sina numerära överlägen. Bergström gjorde vad han kunde och plockade faktiskt ut målvakten Gustaf Wesslau redan efter 15.04 i slutperioden när Malmö fick ett powerplay. Men inte ens i spel sex mot fyra klarade man av att spräcka nollan.

Mer om dagens elitseriehockey:

TT

ARTIKELN HANDLAR OM