”Jag är chockad”

HOCKEY

Rolf Ridderwall skakad efter konkursbeskedet

Legendaren Rolf Ridderwall fick beskedet om Hammarbys konkursansökan av sportbladet.se.

– Det här är djupt tragiskt. Jag är chockad, säger han.

Foto: Rolf Ridderwall.

Världsmästarmålvakten Rolf Ridderwall, i dag 48 år, kom till Hammarby som 13-åring 1971 och stannade i klubben i tio år. Det blir tyst i luren när han får reda på beskedet om att Hammarby står på randen till konkurs.

– Jag, och många med mig, har fostrats i Hammarby och följt turerna som varit, bland annat allt trassel med Anschutz. Klubben har velat vara med i finrummet, men inte inte haft hundraprocentig hjälp från kommunen, säger han.

”Tappar talanger”

– Spontant känns det som att det här är konsekvenserna av att man lirar hockey i fel kommun. Det känns konstigt att en klubb som försöker sanera, och som har en billig spelartrupp, går åt helvete.

– Man tappar talanger ut i landet, till hockeygymnasier. Den utvecklingen är allvarlig. En storstad borde klara sig först, men i hockeyn är det tvärtom.

Tränade med Farstas 96:or

Rolf Ridderwall är starkt kritisk till Stockholms kommun.

– Det är en katastrof hur man behandlar hockeyn i Stockholm. Förra året skickade man ut Hammarbys A-lag till Farsta, men så var det dubbelbokat. Hammarbys A-lag fick träna på halvplan med Farstas 96:or på andra planhalvan. Det är en skandal att man inte kan bedriva ett allsvenskt hockeylag i Stockholm.

Vad har du för relation till klubben i dag?

– Jag går på någon match ibland. Men jag följer ju självklart vad som händer. Jag blir chockad när du berättar vad som hänt. Någonstans har man alltid hoppats att det löser sig. Men nu känns det inte som att det finns en återvändo.

ARTIKELN HANDLAR OM