Salo skadad – då värvar Frölunda

HOCKEY

Myllyniemi skrev på för resten av säsongen

Foto: Jere Myllyniemi, här i Rögles tröja i fjol.

GÖTEBORG

Frölunda värvar en ny målvakt – från Philadelphia Flyers.

Redan på tisdag kan finske Jere Myllyniemi debutera i elitserien.

– Tommy Salos skada gjorde att vi måste agera, säger klubbchefen Mats Ahdrian till sportbladet.se.

Tommy Salo är nyckelbensskadad och tillbaka i spel tidigast om en vecka, och innan dess spelar Frölunda tre viktiga matcher för att ta sig upp ur botten av elitserien.

Nu akutvärvar klubben Jere Myllyniemi, 23, som förra säsongen gjorde succé i Rögle och som inledde den här säsongen i Philadelphia Flyers. Han har lämnat USA och landar i Göteborg måndag morgon, via Finland.

Kontraktet gäller säsongen ut.

”Orätt mot juniorerna”

– Redan när Tommy blev skadad såg vi över markanden. Det vore orätt mot våra två juniormålvakter, Joel Gistedt och Pontus Hansson, att lägga allt ansvar på dem, med tanke på den inledning vi haft, säger Mats Ahdrian.

Myllyniemi har jagats av flera klubbar i Finland men valde alltså Frölunda och Göteborg. Nästa säsong tros han återvända till Philadelphia.

– Nu får vi en bara målvakt som kan direkt in i laget och ge oss bättre trygghet, menar Ahdrian.

Nu har ni tre målvakter i A-truppen. Hur löser ni det när Salo är tillbaka?

Gistedt lånas ut?

– Vi får se då. En möjlighet är att låna ut en målvakt, en annan är att Gistedt återvänder till spel i juniorlaget, svarar Mats Ahdrian.

Om alla övergångshandlingar hinner bli påskrivna är Myllyniemi spelklar för Frölunda redan på tisdag, mot Timrå. Han gör sin första träning redan imorgon, måndag.

Thomas Tynander

ARTIKELN HANDLAR OM