HV firar jul som "mästare"

HOCKEY

Ny seger i svåra bortamatchen

Timrå (TT)

Brott straffar sig – och allra mest straffade det sig för Timrå när HV 71 gjorde tre raka mål i numerärt överläge och bäddade för segern med 4–2.

Timråtränaren Challe Berglund såg inte allt för nedslagen efter förlusten i sista matchen före juluppehållet.

– Ibland är det svårt att försvara sig i numerärt underläge mot skickliga spelare, konstaterade han.

På Berglunds näthinna hade HV:s tre avgörande mål etsat in sig:

1-2: Martin Thörnberg var hur säker som helst när han helt frispelad klippte till.

1–3: Johan Åkerman dundrar in ett slagskott högt upp i nättaket i spel fem mot tre.

1–4: Jan Hrdina får hjälp av Timråbacken Petri Kokko att förpassa pucken i när bakom Timrås målvakt Johan Backlund.

Tre avgörande mål inom loppet av drygt tre minuter i mittperioden.

Effektivt HV 71

– Vi visade prov på effektivitet i powerplay i ett avgörande läge av matchen. Men när Timrå reducerade till 2–4 smög det in sig en viss oro med tanke på att vi inte lyckats vinna någon av de tre senaste matcherna, sade HV-tränaren Kent Johansson.

Men den förre Timrå-tränaren behövde aldrig bli riktigt orolig. Timrå fick visserligen till en rejäl press mot HV-målet under hela tredje perioden. Men trots fyra möjligheter att spela powerplay kunde Timrå inte få in pucken bakom Stefan Liv i HV-målet.

– Det var skönt med den här trepoängaren. Nu kan vi fira jul i lugn och ro utan att behöva grubbla så mycket, hade vi tappat poäng än en gång hade det känns lite mer oroligt, menade Kent Johansson vars mannar går till julvila som serieledare med elva poängs försprång till Linköping.

Effektiv lagmaskin

Än en gång var det serieledarnas effektiva lagmaskin som triumferade trots att skyttekungen Jukka Voutilainen förde en ganska anonym tillvaro denna gång, men då visade spelare som Johan Davidsson, Martin Thörnberg och Jan Hrdina vad som krävs för att vinna en jämn match.

– Grabbarna ska all heder av att man aldrig gav upp matchen utan gav allt i tredje perioden, tyvärr gav det ingen utdelning, säger Challe Berglund.

Ove Byström/TT

ARTIKELN HANDLAR OM