”Vi kämpade mer än Djurgården”

HOCKEY

Södertälje vann hett möte på Hovet

Bottenlaget Södertälje sprattlar vidare för att hänga kvar i elitserien.

I kväll tog laget tre viktiga poäng genom derbyseger med 5–2 mot Djurgården.

– Vi kämpade mer än vad Djurgården gjorde, säger SSK:s målskytt Dragan Umicevic.

Efter att Linus Videll gett SSK ledningen efter 4,25 vände Djurgården på matchen. Nicklas Danielsson sköt in kvitteringen och Patric Hörnqvist satte 2–1 efter att ha fått pucken gratis av Södertäljes försvar.

Skott i mittakten: 14–2

Men SSK kom tillbaka och kvitterade innan första perioden var över. Stefan Pettersson satte pucken i öppen bur efter en fin framspelning av Linus Videll.

I andra perioden tog SSK över allt spel och vann skottstatistiken med förkrossande 14–2. Utdelningen lät inte vänta på sig. Duane Harmer klev innanför blålinjen och smackade in 3–2 och Jörgen Bemström direktsköt 4–2 på pass från Stefan Gråhns.

I den tredje perioden utökade förre Djurgårdenspelare Dragan Umicevic till 5–2.

Bemström skadad

– Jag tar det som vilken match som helst, men det var väldigt skönt att få tre poäng, säger Umicevic till ppv.

Derbyt på Hovet var som ett derby ska vara: Tätt och tufft, med många heta känslor. Värst ovänner var Djurgårdens Patric Hörnqvist och Södertäljes Kristian Kudroc som hade flera duster.

– Vi bjöd på lite mycket i början, men ändrade det till andra perioden, säger Södertäljes tränare Leif Strömberg till ppv.

Men segern mot Djurgården kan ha blivit dyrköpt. Bäste backen Stefan Bemström, som stod för tre assist under matchen, utgick med en befarad knäskada i den tredje perioden.

– Jag vet inte hur allvarligt det är, men i alla fall så illa att han inte kunde spela vidare, säger Strömberg till TT.

ARTIKELN HANDLAR OM