KRIS x 10

HOCKEY

Styrelsen om mardrömshösten: ”Läget är jobbigt”

Luleå Hockey har inte missat SM-slutspel sedan säsongen 93-94.

Nu ligger laget sist i elitserien och krisstämpeln har aldrig varit större.

Eller tydligare.

– Läget är naturligtvis jobbigt, det är ingenting att hymla om, säger ordföranden Curt Johansson.

Foto: PÅ KNÄNA Johan Harju och hans Luleå har haft en tung höst. Harju är skadad och blir borta i upp till sex veckor. Och Luleå ligger sist i tabellen efter tisdagens förlust mot Skellefteå.

Sportbladet ringer upp Luleå Hockeys ordförande för att få en kommentar till lagets kräftgång, eftersom klubbdirektören Hans Chrunak nyligen fick sparken och inte längre är verksam i föreningen.

En av många kriser i klubben just nu.

Luleå Hockey har haft en mardrömshöst och någon ljusning finns inte i sikte.

– Givetvis är det här en situation som vi inte hade önskat oss inför säsongen. Samtidigt är det i motgång man prövas, säger Johansson.

Hösten började med Renberg-affären, fortsatte med Obol-härvan, sedan kom Chrunak-skandalen och nu senast är det tabellkrisen som ledningen brottas med.

”För många affärer”

– Det har varit alldeles för många affärer, men samtidigt kan inte jag och övriga ledningen ställas till svars för allt. Många av händelserna härrör från förr, innan vi kom in i bilden. Tyvärr har allting bubblat upp till ytan samtidigt, säger Curt Johansson med en tung suck.

Hans huvuduppgift nu är inte att hitta förstärkningar till sitt krislag – utan fokus ligger på att anställa en ny klubbdirektör.

– Vi måste ha honom eller henne på plats så snabbt som möjligt. Vi har sett över vad som finns på marknaden och kommer även att annonsera ut tjänsten. Kanske den här intervjun lockar några intresserade att ringa? Jag välkomnar alla som känner sig träffade att höra av sig.

Sportsligt, ni är på väg mot kvalserien ...

– Än är vi inte där. Fortfarande är slutspel målet, men det är tajt och ingen där nere går säker. Men visst, hamnar vi där är det ett misslyckande.

Roger Rönnberg och Roger Kyrö har fått kritik, dags för tränarbyte?

– Vi tänker inte ens i dessa banor. Luleå är inte känt för att sparka tränare och kommer inte att göra det nu heller.

Ny ödesmatch i kväll

Sportchefen Hans Huczkowski är fåordig om vad som är på gång till laget.

– Som många andra föreningar tittar vi på vad som finns på marknaden. Vi är intresserade av alla bra spelare, men i dagsläget kör vi med det vi har.

I dag väntar en ny ödesmatch för Luleå Hockey – borta mot Brynäs – och tränaren Roger Rönnberg är optimistisk.

– Vadå kris? Vi kan ju inte sjunka mer i tabellen. Nej, vi ser positivt på fortsättningen, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM