"Det brukar hända saker i november"

HOCKEY

KARLSTAD

Ulf Rönnmark delade ut 170 utvisningsminuter mellan Färjestad och Skellefteå.

Och skickade fyra spelare av isen.

- När man kommer fram mot november så börjar spelarna bli trötta. Man kan väl säga att de åkte ut i förebyggande syfte, säger Rönnmark.

Foto: Wernblom och Jesper Matsson i brottartagen.

Som helhet var matchen en relativt lugn uppgörelse. Men efter 10.59 hettade det till. Bråket startade mellan hemmalagets Emil Kåberg och gästernas Kari Haakana.

Sen dröjde det inte många sekunder innan Per Ledin, Jesper Mattsson, Magnus Wernblom och Per Helmersson var inblandade. Några riktiga snytingar delades inte ut, men domaren valde att visa ut kvartetten som kom in i steg två av isen för resten av matchen.

Extra vaksamma

- Kåberg och Haakana startade slagsmålet och eftersom de andra fyra kom in senare i bråket så fick de matchstraff, motiverar Rönnmark sitt beslut.

För Haakana blev straffet 2+2+10 minuter, Kåberg kom undan med en tvåa mindre.

Rönnmark hade kunnat nöja sig med ett lägre straff, men ville visa att man från domarhåll är extra vaksamma just nu för vad som händer på isen.

- Av erfarenhet vet vi att det brukar hända saker när vi går in i november och spelarna börjar bli trötta. Om jag hade givit dem två plus två minuter, vad hade hänt när de kommit in igen?, säger Rönnmark.

De inblandade spelarna ställde sig frågande till domaren bedömning efteråt.

- Jag vet inte varför jag fick matchstraff, det får du fråga domaren om, säger Per Ledin.

- Det var väl inte så mycket som hände, jag och Mattsson diskuterade lite. Men han ville väl ha lite lugn och ro därute, säger Wernblom.

Patrick Kipler

ARTIKELN HANDLAR OM