Elias Lindholm målskytt i supervändningen

Svensken satt nionde målet för Calgary Flames

avPer Bjurman

Publicerad:
Uppdaterad:
Foto: Sergei Belski / X02835
Elias Lindholm jublar med lagkamraterna

TAMPA. Elias Lindholm fortsätter spruta in mål.

Han stänkte in nionde för säsongen när Calgary i natt vände 1-4-underläge till 6-5-seger.

– Jag är inne i något slags zon när puckarna går in hela tiden. Det är väl bara att fortsätta skjuta så länge det fungerar, säger den 23-årige gästriken till Sportbladet.

Som vi påpekat tidigare verkar det som att det ska vara en Elias i NHL den här hösten.

Rookien Pettersson frälser Canucksi Vancouver med sina magnifika konstnummer – och hundra mil österut, i Calgary, agerar Lindholm skyttekung åt Flames.

Den senare prickade alltså, i ett powerplay precis i början av andra perioden i nattens hemmamatch mot Colorado, in sitt nionde mål för säsongen.

Leder interna mållligan

På blott 14 matcher.

Med det leder han den interna målligan med god marginal – och personbästat från säsongen 2014–2015, på sammanlagt 17 mål på 81 matcher, lär ryka inom kort.

– Ja, det är ju såklart kul, men jag har fått en lite annan roll här än i Carolina. Dels spelar jag i en väldigt bra kedja och dels ska jag styra och ställa och skjuta mycket i powerplay, säger Elias när vi talar med honom efter nattens succé.

– Samtidigt känns det ju bra att jag jobbat mig till den rollen och får den här chansen. Nu är jag inne i något slags zon när puckarna går in hela tiden. Det är väl bara att fortsätta skjuta så länge det fungerar. Självförtroendet blir bättre hela tiden.

”Vi var det bättre laget”

Flames stod överhuvudtaget för en strålande insats i natt och lyckades vända 1-4-underläge till 6-5-seger.

– Jag tycker vi var det bättre laget hela matchen och förtjänade att vinna. Visst, de hade en del farliga chanser och gjorde några mål, men vi hade kommandot.

Även Mikael Backlund målade för hemmalaget – och såväl Carl Söderberg som . Gabriel Landeskog satte puckar för gästerna.

Det betyder att den senare – med sammanlagt elva fullträffar –  delar ledningen i målligan med Patrick Kane.


Se fler höjdpunkter på viafree.se och matcherna live eller 48 timmar i efterhand på viaplay.se

Publicerad:
ARTIKELN HANDLAR OM