Sverige utspelade: "Bara för dåligt”

Foto: JIMMY WIXTRÖM
HOCKEY

Moskva/Stockholm. Chans på drömkvart mot Tyskland.

Men i stället körde Ryssland över Sverige med 4-1 i den avgörande gruppmatchen och nu väntar Kanada.

– Det är bara för dåligt, säger Adam Larsson.

WENNERHOLM: Så slutar VM-kvartsfinalerna

Förutsättningarna var enkla: seger mot Ryssland skulle ge Tyskland i kvarten annars väntar förloraren i Kanada-Finland.

Och det var aldrig nära någon drömkvart.

Hemmalaget stampade gasen i botten redan från första nedsläpp. I en första period som knappt innehöll några nedsläpp var det kedjan med Jevgenij Dadonov, Vadim Sjipatjov och Artemi Panarin som regerade. Först direktsköt Dadonov in en fladderpuck förbi Jacob Markström och sedan bjöd de övriga två på ett läckert samarbete där Sjipatjov serverade en flippmacka till Panarin som han dunkade rakt upp i taket till 2-0.

– Det är nästan löjligt vilken skicklighet, utbrast Sanny Lindström i TV 4.

”Lider med Markström”

I andra perioden dröjde det bara 1,34 innan Pavel Datsiuk utnyttjade fyra mot fyra-spel och smällde in 3-0. Innan halva matchen hade spelats kom också fyran genom Roman Ljubimov på en fantastisk passning av Sergej Mozijakin.

– Det är fullkomlig rysk dominans! Jag lider med Jacob Markström, säger Sanny Lindström.

Sverige lyfte spelet en aning i slutakten och den senaste NHL-förstärkningen Mattias Ekholm hyfsade till siffrorna med ett mål i powerplay.

Pär Mårts var ändå ordentligt nedslagen i skorna efter matchen:

– Vi blir besegrade så det visslar om det, jag tycker de får göra mål för enkelt, vi gör för lätta misstag för att vi ska ha en chans på ett så bra lag, säger han.

”Det är bara för dåligt”

Adam Larsson var också riktigt irriterad efteråt:

– Vi är inte förberedda och det är bara för dåligt, säger backen och sågade lagets matchinledning:

– Det är frustrerande. Jag tycker vi ska kunna lista ut att de ska komma hårt med den här publiken och jag tycker vi ska vara bättre förberedda, säger han.

Jacob Markström:

– Det var en fantastiskt dålig match av oss i de två första perioderna. Inte alls bra. Vi kom inte alls upp i vår standard. Stundtals blev vi utspelade. De har ett fantastiskt bra lag, men man måste spela jätteenkelt mot dem.

Samtidigt i St Petersburg visade Finland klassen när de körde över Kanada med 4-0. Därmed ställs Sverige mot Kanada – som fram till idag imponerat storligen med sex raka segrar och 34-4 i målskillnad.

Kvartsfinalen spelas på torsdag 19,15.

ARTIKELN HANDLAR OM