Malmös nya succé: ”Dödligt effektiva”

HOCKEY

Kvar i serieledning: ”Hittar sätt att vinna”

1 av 2

De tappade 3-0 till 3-3.

Men Malmö reste sig igen – och tog säsongens åttonde seger.

– Vi är dödligt effektiva, säger Nils Andersson i C More.

Maskinen Malmö ångar på.

Efter 4-5-förlusten mot Örebro senast – den första för säsongen – studsade man tillbaka på bästa sätt och rivstartade bortamötet mot Linköping.

LHC var visserligen spelmässigt bättre, men Malmö var mest effektivt och satte såväl 1-0, 2-0 som 3-0.

Men LCH kom tillbaka.

Niklas Fogström, Garrett Roe och Emil Kristensen ordnade både 1-3, 2-3 och 3-3.

– Klart att det är ett bra karaktärsbesked att hämta upp ett tremålsunderläge. Det är ganska lätt att man viker in kepsen efter 3-0, speciellt när man har spelat bra men inte fått utdelning, sa LHC-tränaren Dan Tangnes i C More inför den tredje perioden.

Avgjorde i boxplay

Även där inledde Linköping bäst.

Men serieledande Malmö gjorde som han haft en förmåga att göra den här säsongen; man hittade ett sätt att vinna.

Noah Welch tryckte in 4-3-målet i power play och kort efteråt klev Erik Forssell fram – i numerärt underläge – och avgjorde matchen med sitt 5-3-mål.

– Det här är inte vår bästa match i år, men vi hittar ett sätt att vinna. Vi är dödligt effektiva och power play fungerar bra, säger Nils Andersson i C More.

”Lite nervös”

Malmö leder alltjämt serien, nu på 23 inspelade poäng.

Matchen var extra speciell för Malmös Rhett Rakhshani, 28, som förra säsongen snittade nästan en poäng per match i just LHC.

– Jag var lite nervös. Man är exalterad, men samtidigt är det är konstigt att vara tillbaka på andra sidan, för man har byggt relationer och det är svårt att byta. Det är en utmaning, och man måste skaffa nya vänner, men jag känner mig som en del av det här laget nu. Men kul att vara tillbaka, säger Rakhshani, som hamnade i händelsernas centrum.

ARTIKELN HANDLAR OM