Då: Knockad blodig Nu: Lagkamrater

HOCKEY

Bartecko klar för Modo: ”Visste inte att han spelade där”

Foto: lagkompisar Lubos Bartecko visste inte att norrmannen Ole-Kristian Tollefsen spelade i Modo när han i går skrev på för klubben. ”Jag tar det inte personligt”, säger Bartecko.

I februari knockades Lubos Bartecko, 34, blodig av Modos Ole-Kristian Tollefsen, 26.

Nu möts de igen – som lagkamrater.

Men det visste inte Bartecko om när han skrev på för Modo i går.

– Jag har sett situationen i efterhand och det ser hemskt ut när jag ligger utslagen på isen, säger Bartecko.

Den otäcka händelsen inträffade under OS-åttondelsfinalen mellan Slovakien och Norge den 24 februari i år. Norske backtuffingen Ole-Kristian Tollefsen satte in en vårdslös tackling på slovakiske forwarden Lubos Bartecko, som hann tappa hjälmen redan innan han dunkade i isen med full kraft.

Blodet sprutade

Blodet bokstavligen sprutade från Barteckos bakhuvud och ett oroligt sorl spred sig i Canada Hockey Place samtidigt som isen färgades röd.

– Jag hatar att se armbågar i ansiktet. Den här var bland det fulaste jag sett, dundrade stjärnan Marian Hossa.

I går skrev Lubos Bartecko på för Modo – och blev lagkamrat med spelaren som överföll honom.

– Jag visste inte att han spelade i Modo. Jag känner honom inte och har aldrig pratat med honom, säger Bartecko till Sportbladet.

– Men jag ser på det som inträffade som en olyckshändelse. Han sänkte mig, men jag tar det inte personligt. Det råkade bli en ful tackling, men jag tror inte att det var hans mening. Nu ska jag spela i Modo och bli hans lagkamrat och det är så jag ser på honom, som en lagkamrat.

Så du kommer inte att starta en fajt på första träningen?

– Hahaha, absolut inte. Jag är inte den typen.

17 stygn

Hur illa skadad blev du?

– Jag var tvungen att sys med 17 stygn i huvudet eftersom jag tappade hjälmen och var tillbaka efter cirka tre veckor. Men det var inte alls så allvarligt som det såg ut. Visst, jag fick hjärnskakning, men den var ganska lindrig.

Sportbladet har förgäves sökt Ole-Kristian Tollefsen för en kommentar. Men i februari gav han en kommentar till Nettavisen:

– Det är en oerhört olycklig situation. Jag är glad att allt gick bra med honom.

ARTIKELN HANDLAR OM