Hockeyallsvenskan

Malmö krossade Troja i ödesmatchen

HOCKEY

Nu väntar rysare mot Leksand

Fullt hus i Malmö.
Fullt hus i Malmö.

Hoppet om playoff-spel lever i allra högsta grad för Malmö Redhawks efter 6–1-segern mot värsta rivalen Troja.

– Vi var tvungna att vinna och vi var mycket bättre än Troja. Det var klasskillnad, säger Malmös store spelare Carl Söderberg.

Söderberg – fostrad i klubben – valde att stanna kvar när konkurshotet var ett faktum. Malmö kan tacka Söderberg för hans lojalitet. Utan Söderberg i laget hade det knappast gått så bra som det gjort.

Malmö är obesegrat i åtta raka matcher.

– Det är väldigt kul att spela hockey just nu. Vi spelar med en helt annan fart nu än tidigare. Och vi spelare som stannade kvar får mycket mer istid nu – och man vill spela mycket, säger Söderberg.

MacLean har vaknat

På söndagen gjorde han två mål och ligger trea i allsvenskans poängliga. På de senaste åtta matcherna har han gjort 14 poäng (sex mål, åtta assists).

En Malmöspelare som verkligen tänt till efter konkurshotet är kanadensaren Donald MacLean. Av sina totalt 30 poäng har han gjort hälften på de åtta senaste matcherna. MacLean hade tre assistpoäng när Malmö knäckte Troja i mittperioden.

Han passade till 3–1 och 5–1-målen plus att han låg bakom kvitteringen till 1–1 i första perioden.

”Tekniska fel”

Troja var chanslöst. Laget sköt totalt 21 skott och frånsett första perioden var laget inte med i matchen.

– Malmö var duktiga och ett helt nytt lag jämfört med tidigare, Jag förstår att de vunnit åtta raka. Vi gjorde alldeles för många tekniska fel och hade inget tryck i skridskoåkningen, säger Trojatränaren Martin Karlsson.

Malmöpubliken ställer upp för sitt krisdrabbade hockeylag. Nu kom 12 262 åskådare till Malmö Arena och det innebär att Redhawks på 13 matcher i Arenan har ett snitt på 7 944. Den siffran håller hög elitserieklass. Sportsligt sett har Malmö en lång väg att vandra. Frågan är om man ens klarar att ta den sista playoff-platsen.

Tredje gången gillt?

Just nu har laget den (en poäng före Troja) men Malmö möter ettan Leksand borta i sista matchen medan Troja tar emot elvan Sundsvall i hemmarinken.

Och avgörande matcher i Leksand är inte Malmös likör.

Klubben har två säsonger i rad tappat elitserieplatsen efter förluster uppe i Leksand.

– Det är inget som skrämmer mig. Tvärtom. Det ska bli kul att vi fått den här chansen. Och jag tycker det är skillnad mot tidigare år. Nu åker vi dit som vinnare och kommer inte att hålla igen, säger Söderberg.

Och Söderberg och hans lagkamrater lär få slippa en lång bussresa.

– Herr Nilsson (Percy) sa att vi skulle flyga upp – att det skulle ordna sig ekonomiskt, säger Malmötränaren Göran Karlström.

Lasse Wahlund/TT

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inget av SHL – streama alla matcher på C More!

C More

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Hockeyallsvenskan

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Hockeyallsvenskan