Hockey

Skandalmålvakten på väg att lämna KHL

Av: 

Nils-Petter Dufva

HOCKEY

Flyttade till Ryssland för att undvika bråk – nu kan Ray Emery vara på väg tillbaka till NHL

Ray Emery under All Star-matchen.
Ray Emery under All Star-matchen.

Ray Emery flyttade till KHL för att slippa undan alla mörka rubriker.

Men den skandalomsusade målvakten har inte lyckats hålla sig undan bråk i Ryssland.

Nu kan han vara på väg tillbaka till NHL.

Frånsett det succéartade slutspelet 2007 då han tog Ottawa Senators ända till Stanley Cup-final är Ray Emery mest förknippad med trubbel.

Inför den här säsongen valde den skandalomsusade målvakten att flytta till KHL och Atlant Mytisjtji. Tanken var att starta om på nytt och slippa alla rubriker kring sin hetsiga personlighet.

Men i ligamatchen mot Lokomotiv Jaroslavl – för snart två veckor sedan – small det. Efter en usel första period förpassades Emery till bänken. Där försökte klubbens läkare tvinga på 26-åringen en keps. Svaret blev ett knytnävsslag som sedan mynnade ut i ett slagsmål.

Ingen förklaring

Det kan ha varit hans sista framträdande i KHL.

– Vi lät honom åka hem till Nordamerika under landslagsuppehållet. Överenskommelsen var att han skulle komma tillbaka i fredags. Jag har frågat agenten som har hand om Emerys affärer i Ryssland, men någon förklaring har inte kommit än så länge, säger Atlants tränare Fjodor Kanarejkin till tidningen Sport-Express.

Enligt ESPN.com har rubelns minskade värde medfört att Emery gått miste om 33 procent av sin lön. Något som öppnar för en flytt tillbaka till NHL där ett par intressenter – enligt uppgifter – redan hört av sig.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!