SHL Svenska hockeyligan

”Riktigt skönt att få hålla nollan”

Av: 

Emil K Lagnelius

HOCKEY

Kritiserade Michal Zajkowski spikade igen – krislaget Modo krossade Luleå

Michal Zajkowski.
Michal Zajkowski.

Djup kris och måstematch – då vaknade Modo.

Laget krossade Luleå med 5–0 och lär slippa kvalserien.

– Riktigt skönt att få hålla nollan, säger kritiserade målvakten Michal Zajkowski, som fick revansch på alla som tvivlat.

Per-Åge Skröder och Niklas Sundström.

Modo kom till ödesmatchen mot tabelltvåan Luleå med stukat självförtroende och målvaktskris (18 insläppta på de tre senaste). Dessutom tvingades laget klara sig utan skadade Peter Forsberg.

Men nu hade ångermanlänningarna bestämt sig för att trycka gasen i botten.

Målexplosion

Det blev en rivstart. Redan efter 2.14 smög Victor Hedman upp från sin backplats och direktsköt Per-Åge Skröders passning i nättaket. Några minuter senare gick backkollegan Pierre Hedin rakt på mål och sprätte upp 2–0.

– Jag kommer inte ihåg senast vi ledde med två mål, sa Hedman till ppv i den första periodpausen.

Frågan är om han ens var född när Modo senast ledde med fem mål (lite överdrivet kanske, men ni fattar poängen). Efter en magnifik andraperiod ledde nämligen Modo med 5–0, ett resultat som stod sig matchen ut.

Modig knäckt

Andreas Salomonsson slog in returen på Patrick Yetmans skott, Niklas Sundström la in 4–0 i tom kasse efter fint förarbete av Niklas Sundström och Per-Åge Skröder stötte in 5–0 i tom kasse efter att Mats Zuccarello-Aasen snirklat friskt i Luleås zon.

5–0-målet efter 12.22 fick landslagsmålvakten Mattias Modig att tacka för sig. Han ersattes av Anders Nilsson, som sedan spikade igen.

– Vi har vår heder att spela för. Vi har varit i en svacka, men bestämde oss för att bara köra på. Vi har inget att förlora nu, sa Skröder till ppv efter andra perioden.

För Modos kritiserade målvakt Michal Zajkowski blev det en rejäl revansch. Han inledde säsongen som andremålvakt bakom Karol Krizan. Sedan blev han kvar som tvåa när Krizan försvann och Mike Morrison värvades in. Och på slutet har han varit petad till förmån för 19-årige Niklas Svedberg.

”Bra hjälp”

Men i kväll fick Zajkowski chansen, motade Luleås alla 19 skott och gav svar på tal till kritikerna.

– Det var inte så mycket nerver utan mer besvikelse före matchen. Men det gick bra till slut, säger Zajkowski till ppv.

– Jag fick riktigt bra hjälp av grabbarna. Vi hade bättre hunger och inställning i dag. Det var viktigaste matchen för säsongen, det var nog det som avgjorde.

ANNONS EXTERN LÄNK

Reka och hitta dina favoritspel på Oddset! Spel på lag och ligor från världens alla hörn. Till Oddset. Spel från AB Svenska Spel. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL Svenska hockeyligan