Abrahamsson: Utgår från att han stängs av

HOCKEY

Utspelat i den första matchen

Och ingenting talar för att Djurgården vänder mot Luleå.

Dessutom utgår jag från att ett av stockholmarnas få offensiva hot är avstängd i nästa match.

Foto: Hans Abrahamsson.

Långt utanför spelet satte Djurgårdens landslagsforward Marcus Sörensen in en totalt onödig tackling mot Luleås Johan Harjus huvud.

Domarna missade situationen.

Det lär de inte göra när de nu efter matchen granskar händelsen i domarrummet.

Situationsrummet kommer inte heller att missa den.

Sörensen blir anmäld och han blir avstängd. Jag kan inte se något annat.

Harju kunde spela vidare, men på de bilder jag har sett är första kontakten mot huvudet. Och som sagt, pucken är inte ens i närheten. Totalt onödigt och något som inte går att försvara. Det finns inga förmildrande omständighter.

Ingen hockeypropaganda

Med Sörensen borta minskar Djurgårdens chanser än mer. Luleås 1–0-seger i den första matchen var kraftigt i underkant. Nu måste stockholmarna vinna på Hovet på måndag annars är säsong slut.

Då måste väldigt mycket bli mycket bättre.

Omdiskuterade play in är i gång och den första matchen bjöd sannerligen inte på någon hockyepropaganda. Det var mängder av tekniska fel.

Under långa perioder var matchkvaliteten usel. Stundtals såg det ut att vara en handgranat lagen försökte hantera, inte en puck.

Felpassningar, tappade puckar och en uppsjö av icingar. Klart mest syndade Djurgården.

Luleå var det klart bättre laget och borde ha avgjort den här matchen långt tidigare. Norrbottningarna har inte speciellt många offensiva kreatörer, men de har många som spelar med stort hjärta och den här kvällen räckte det långt.

Luleå gjorde vad man kan förvänta sig. Chris Abbotts avstängning betyder att motorn och hjärnan i lagets förstakedja är borta. Och känslan är att Joakim Fagervalls manskap trivs betydligt bättre när de inte behöver vara det spelförande laget.

Djurgården blekt rakt igenom

Djurgården hade vare sig skickligheten att få till ett eget spel, eller modet och viljan att utmana i närkamper och i det fysiska spelet.

Bortsett från de fem första minuterna kändes Djurgården blekt rakt igenom.

De sköt tre skott i mittperioden, lika få i den tredje perioden och det dröjde över åtta minuter av slutperioden innan de sköt sitt första skott på Joel Lassinantti.

Känslan har under en längre tid varit att energin är på väg att ta slut. De har egentligen överpresterat under stora delar av säsongen och nu har verkligheten kommit ikapp.

Vi får säkert se ett annat Djurgården inför hemmapubliken på Hovet, men jag räknar med att Luleå går vidare till kvartsfinal.

ARTIKELN HANDLAR OM