Svenskar del i sista minuten–affärerna

HOCKEY

William Karlsson: ”Det känns lite omtumlande”

Foto: William Karlsson och Joakim Lindström.

NEW YORK. William Karlsson får byta klubb.

Bara minuterna innan deadline trejdades han från Anaheim till Columbus.

– Det känns lite omtumlande, men förhoppningsvis får jag chansen att spela mer NHL-hockey med Columbus, säger den 22-årige stockholmaren till Sportbladet.

Länge såg det ut som att inga blågula pjäser skulle komma att ingå i några affärer under måndagens trade-race, men bara minuterna innan deadline passerades small det till.

Joakim Lindström bakades in i en deal som skickar honom till Toronto – och finländaren Olli Jokinen till Toronto.

Samtidigt blev William Karlsson – ”Årets spelare” i SHL ifjol – trejdad från Anaheim till Columbus, mot backstjärnan James Wisniewski.

– Det känns lite omtumlande, säger den 22-årige stockholmaren när vi når honom i Norfolk, där han tillbringat större delen av säsongen med AHL-laget Admirals.

– Jag hade väl lite på känn att det kunde hända, det var ju trade deadline. Då kan allt hända. Men ändå, det är lite speciellt när det väl inträffar.

Blandade känslor

Han säger sig ha blandade känslor inför byte av organisation.

– Jag hoppas jag får chans att spela mer NHL-hockey nu. Anaheim har fyra bra centrar så det har inte varit alldeles lätt att slå sig in där.

– Samtidigt känns det lite ledsamt att bara lämna allt här, jag har fått mycket goda vänner i den här organisationen.

Det finns dock nya att lära känna i Ohio, bland dem landsmannen Alexander Wennberg.

– Ja, honom känner jag sedan tidigare och det finns ju fler svenskar i organisationen. Det känns bra att ha några man kan vända sig direkt till, säger William.

Som sedan måste lägga på, för samtal väntar från nye general managern – och sedan är det bara att kasta sig på ett plan och flyga till Columbus.

ARTIKELN HANDLAR OM