Vågar du hålla med fansen nu, Hallam?

Av: Andreas Käck

Publicerad:
Uppdaterad:

Växjö nollade rivalen i Smålandsderbyt

1 av 3 | Foto: Cmore

Inför Smålandsderbyt vecklade Växjös supportrar ut ett tifo föreställande en orange Le Mat-pokal med texten ”Mästare”.

Sedan nollade Lakers rivalen HV 71.

– De spelade bra, det får jag ge dem, säger HV-tränaren Andreas Johansson till C More.

Växjö Lakers är tippat att vinna SM-guld. En ovan situation för klubben som är van att slå i underläge. På upptaktsträffen förra veckan svarade Sam Hallam på experternas tips, och tränaren ville inte peka ut sitt Växjö som favorit.

– Det känns som att förväntningarna kanske gått lite väl fort…, sa han.

”Mästare”

Men fansen tycks trivas som favorit. Inför SHL-premiären mot Smålandsrivalen HV 71 bjöd de på ett kaxigt tifo föreställande en orange Le Mat-pokal med texten ”Mästare”.

Spelarna på isen lyckades dock inte leva upp till inramningen - det var fullsatt i Vida Arena - i den första perioden, som slutade mållös.

Stor hjälte

Men till slut klev Liam Reddox fram och sänkte HV 71 på egen hand. 28-åringen satte 1-0 två minuter in i den andra perioden och prickade in 2-0-målet 3,13 in i den tredje.

HV 71 - med hemvändaren Mattias Tedenby på isen - lyckades inte få hål på Stefan Steen i Växjö-kassen. Matchen slutade 2-0 till gulddtippade Växjö.

– Vi fick inget grepp på Växjö. Men de spelade bra, det får jag ge dem, säger HV-tränaren Andreas Johansson.

Växjös Sam Hallam:

– Första perioden är jättebra från vår sida, sedan blir det mer en kamp. Reddox har varit här länge nu, det är en kille som är otroligt duktig på att läsa spelet, och kan han få hänga dit ett par puckar nu hoppas jag han får en rolig säsong.

Publicerad:

ÄMNEN I ARTIKELN