NHL

Efter blodpropparna – ikonen mot comeback

Av: 

Jonathan Ekeliw

HOCKEY

Timonen: ”Jag har tränat stenhårt för det här”

NASHVILLE. I somras drabbades han av flera blodproppar och allt talade för att karriären var över.

Men nu siktar Kimmo Timonen, 39, på en sensationell comeback – redan den här säsongen.

– Jag har hållit hoppet vid liv, säger den finske backlegendaren, som ska träna på is under fredagen.

Kimmo Timonen har spelat över 1 000 NHL-matcher och varit en ledande backgeneral för såväl Nashville som Philadelphia under 2000-talet.

Men i somras, kort efter att han hade skrivit på ett nytt ettårskontrakt med Flyers, drabbades finländaren plötsligt av flera blodproppar i högerbenet och lungorna.

Läkarna ville inte avskriva en comeback helt efter beskedet, men prognoserna var knappast ljusa och 39-åringen själv erkände att han såg möjligheterna som ”små”.

Men nu, med drygt halva säsongen avverkad, känner sig Timonen redo för att göra ett allvarligt försök.

”Tränat stenhårt”

Under fredagen ska han träna på is – visserligen inte med resten av laget – för första gången sedan blodpropparna slog till, med förhoppningen om att kunna återvända till Philadelphias backuppsättning så fort som möjligt.

– Jag har hållit hoppet vid liv. Jag har tränat stenhårt och träffat alla doktorer, Hextall (Ron, klubbens general manager) och specialisterna. Jag känner mig riktigt hoppfull om att börja åka skridskor igen och kunna komma tillbaka, säger Timonen, rapporterar nhl.com.

Enligt finländaren är blodpropparna i högerbenet kroniska, men det ska ändå inte stoppa honom. Och Flyers, som ligger nio poäng från en slutspelsplats i den östra konferensen, tackar inte nej till oväntad, rutinerad förstärkning.

– Det har varit många personer involverade i det här beslutet för Kimmo, doktorer, specialister och så vidare. Vi känner att risken är minimal, säger Ron Hextall.

Natten mot fredagen, svensk tid, förlorade Philadelphia en jämn match mot topplaget New York Islanders efter straffar.

ANNONS EXTERN LÄNK

Den som vet mest vinner mest! Kvällens hetaste spelobjekt hittar du på Oddset. Nu med betbuilder och cash-outfunktion. | Spel från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Svenska Spel

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

NHL