Bert Robertsson: ”De som skrek filmare borde be om ursäkt”

HOCKEY

Det var glödheta känslor i derbyt mellan Luleå och Skellefteå.

I första pausen rök tränarna Thomas ”Bulan” Berglund och Bert Robertsson ihop i en verbal fight. Enligt vittnen skrek de högt med huvudena tätt mot varandra.

- Jag vill inte kommentera det, sa ”Bulan”.

- Vi är känslomässigt engagerade. Det slinker ur nån groda här och där, sa Robertsson.

Skellefteå vann till sist med 1-0 och säkrade därmed en direktplats i slutspelet. Men efter matchen var det två situationer som dominerade samtalsämnet.

Först en hård tackling av Oscar Engsund mot Oscar Möller, som Skellefteå menade var riktigt ful.

- Han lättar från isen och han har armbågen framme, sa Skellefteås tränare Stefan Klockare.

Var den ful?

- Vad tycker du?

Jag frågar dig?

- Om han lättar från isen och armbågen är framme, är den ful då?

Tycker du att tacklingen ska anmälas till disciplinnämnden?

- Det har inte jag något med att göra.

”Vet inte vilka glasögon du har”

Luleås tränare hade en helt annan syn på situationen.

- För det första är det ingen armbåge. Jag vet inte vilken video du har tittat på. Engsund går in i situationen och Möller går lågt med huvudet. Engsund måste få tackla i det läget, annars kan vi ta bort tacklingarna helt och hållet. Han lättar inte från isen heller. Jag vet inte vilka glasögon du har, du får titta igen.

Nästa situation som var omdiskuterad var händelsen som gjorde att Skellefteås back Emil Djuse tvingades lämna isen på bår. Djuse tvingades åka till sjukhus men var enligt tränarstaben talbar.

Alla var dock överens om att allt var en olyckshändelse. Djuse fick oturligt Andreas Falks knä i huvudet och slog sedan i isen otäckt.

Sågade publiken

Däremot var Bert Robertsson riktigt upprörd över Luleåpublikens beteende.

- De som skrek filmare åt Djuse borde be om ursäkt! Däremot är filmningar något vi måste få bort från svensk hockey, för risken är att det blir så här, att något riktigt allvarligt händer och publiken skanderar filmare.

Vittnen säger att du och ”Bulan” rök ihop ordentligt i första pausen. Vad handlade det om?

- Det gastades om filmare hit och dit och jag tycker att vi har ett gäng som står upp. Men jag har nog varit med om värre. Det är överspelat för mig. Både ”Bulan” och jag är känslomässigt engagerade i matcherna och det slinker ur någon groda här och där.

Inte heller ”Bulan” var pigg på att prata om händelsen.

- Nej, jag vill inte kommentera det.

För Skellefteå innebar segern att man nu jagar fjärdeplatsen i sista omgången. För Luleå gäller det att säkra hemmaplansfördel i play in.

- Visst är det surt att förlora, men vi gör en jäkla bra match och dominerar från början till slut. Det är bara målen som saknades, sa ”Bulan”.

ARTIKELN HANDLAR OM