Viksten redo att sänka moderklubben

Örebros Daniel Viksten är född och uppvuxen i Mora.

I kväll kan han skjuta sin moderklubb till att behöva kvala sig kvar.

– Familj och vänner har skickat många sms, säger han till Nerikes Allhanda.

Det vankas ångestmöte i SHL:s bottenstrid i kväll när Örebro åker till Dalarna för bottenmöte med Mora. Närkelaget säkrar vid seger nytt kontrakt i högstaserien och tvingar då Mora att kvala sig kvar.

Vinner i stället hemmalaget går man upp på samma poäng som gästerna och bäddar därmed för en gastkramande slutomgång på lördag.

250 matcher i Mora

För Örebros forward Daniel Viksten, som har över 250 framträdanden i Mora-tröjan, är matchen extra speciell.

– Det är roligt att få komma dit och spela. Sedan är det så klart att familjen och vänner har skickat många sms nu. Familjen tror jag håller på Mora. Kanske är någon som håller på mig men jag tror de håller på Mora och mig. Men vi får se, säger han till Nerikes Allehanda.

Handen på hjärtat, hade du hellre haft den här kampen mot ett annat lag?

– Man får inte tänka så. Jag spelar i Örebro och får göra det bästa jag kan för att vinna matchen i morgon (läs i dag). Det blir roligt. Jag tycker att vi spelat ganska bra på slutet och Mora verkar också komma i gång. Det blir nog en tajt match med mycket känslor som det ska vara i hockey.

Hattrick senast

Båda lagen går in i kvällens batalj med två raka segrar. Mora vann i tisdags med 6–2 mot Brynäs, då gjorde lagets skyttekung Robin Johansson hattrick.

– Det är två jäkligt starka insatser vi gjort här nu och det ger såklart en stor energiboost till hela gruppen. Alla är otroligt förväntansfulla här inför sista matchen, säger han till Dalarnas Tidningar.

Även tränaren Johan Rosén känner att laget är redo för säsongens hittills viktigaste match.

– Killarna är ju professionella och flera var ju med och spelade väldigt många avgörande matcher i kvalet i fjol. Det handlar inte bara om pressen utan också vad man kan uträtta och vinna, säger Moras tränare.

Publisert:

LÄS VIDARE

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!