Spelartruppens uppoffring – går in och betalar flygresan

Foto: KRISTER ANDERSSON / BILDBYRÅN
Kallinge/Ronneby i en match mot Halmstad i november 2017.
HOCKEY

Supportrarna erbjöd sin hjälp för att få upp Kallinge/Ronneby-spelarnas utrustning till playoff-mötet mot Boden i hockeyettan.

Nu tvingas spelartruppen själva gå in och bidra till resan.

– De går in och betalar biljetterna själva för sina framtida stora drömmar, säger sportchefen Mikael Johansson.

Tidigare i veckan stod det klart att Kallinge/Ronneby som sista seedade lag ställs mot Boden i andra omgången av kvalet till hockeyallsvenskan.

Mellan städerna skiljer det 150 mil och för Blekingeklubben som inleder på bortaplan på torsdag har det varit svårt att lappa ihop resan upp till Norrbotten.

Spelartruppen betalar

Supporterklubben White Angels sträckte tidigt ut en hand och erbjöd sig transportera spelarnas utrustning upp till Boden med bil ifall spelarna själva tog flyget upp.

– Det är en jävla massa roddande. Vi håller på med alla tänkbara alternativ för att försöka få ihop det. Det är ju en ekonomisk fråga och vi kollar just nu på vad vi hamnar på, sa sportchefen Mikael Johansson till Sportbladet då.

Efter överläggning med styrelsen har klubben nu bestämt sig för att ta flyget upp till bortamatchen, trots allt.

– Jag hade telefonmöte med styrelsen och de vill så klart av förståeliga skäl när ekonomin inte så vass, få det så billigt som möjligt.
Eftersom det är så pass många unga spelare i laget, 17 av 21 spelare går att boka på ungdomsbiljetter, så har jag spritt ut dem på olika flyg, säger Mikael Johansson och fortsätter.

– Sen hade jag ett möte med lagkaptenerna. Spelarna själva har bestämt sig för att gå in och betala en del av sin egna flygbiljetter. De här killarna har inget högt arvode för att spela hockey, men de betalar själva för sina framtida stora drömmar och sen så vill de också ha bästa tänkbara uppladdning.

Foto: GOOGLE MAPS

Tacksam för hjälpen

Hade ni kunnat flyga upp till Boden utan spelarnas hjälp.
– Nej, då hade vi inte fått igenom den flygningen. Men nu ska jag ska försöka få ihop sponsorer på i alla fall 20 000 kronor för att spelarna ska slippa betala det. Jag uppskattar det jättemycket för att de gör det, men tycker inte det är rätt.

Hjälper supporterklubben fortfarande till med utrustningen?

– Det går faktiskt inte att lösa det. Ska vi betala bil och bensinpengar till supportrarna så blir det mycket dyrare. Vi får ha 23 kilo på planet plus handbagage så vi tar lite övervikt istället, men jag är väldigt tacksam för deras (White Angels) hjälp.

Ladda ner Sportbladets egna app du också 00:20
ARTIKELN HANDLAR OM