Tommy Boustedt

Ishockeyn kan få EM

Det kan bli fler guldfiranden i Kungsträdgården framöver.

Foto: Bildbyrån

HOCKEY

Euro Hockey Tour kan komma att läggas ned efter nästa säsong.

I stället kan en EM-turnering med minst åtta nationer ersätta.

– Jag tror fansen tycker att det skulle slå lite högre om man spelade om ett EM, säger Svenska ishockeyförbundets generalsekreterare Tommy Boustedt.

Vid ett möte i Zürich i veckan tillsattes en arbetsgrupp som ska titta vidare på ett framtida EM för landslag. I gruppen sitter bland annat SHL:s vd Jörgen Lindgren.

Nuvarande Euro Hockey Tour kommer att spelas minst en säsong till. Det finns också en muntlig överenskommelse att den ska spelas säsongen 2017–2018.

– Men skulle vi hitta något bättre i den här EM-modellen så kan det hända att den kommer in redan då. Arbetshypotesen är dock att det blir två säsonger till med Euro Hockey Tour, berättar Boustedt.

”Finns flera modeller”

Sweden Hockey Games, som dammas av till nästa säsong efter två års uppehåll, kan bli kvar även om ett EM införs.

– Det finns olika modeller för ett EM. Vi kan ha en turnering i Sverige samtidigt som det spelas en i Ryssland, i nästa landslagsfönster har man en i Tjecken och en i Finland, och så korsar man över och byter lite motståndare, säger Boustedt.

Det finns flera olika förslag hur många nationer som skulle ingå, allt från åtta till 24 lag. Ett slutgiltigt förslag ska enligt planerna presenteras till Internationella ishockeyförbundets kongress under VM i Moskva i maj. Då kan också det slutgiltiga beslutet tas.

TT

Publisert:

Aftonbladet

/

Sportbladet

/

Hockey

/

Tommy Boustedt

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

Tommy Boustedt

Tre Kronor

Ishockey