SHL 2015/2016

”Honken” höll nere siffrorna för KHK

Av: 

Eric Persson

HOCKEY

MALMÖ. Johan Holmqvist, 37, skulle kröna sin bejublade comeback, men Peter Mueller, 27, såg också sin chans att bli hjälte. Till slut vann Mueller kampen mellan de två före detta NHL-proffsen – och frälste Malmö.

– Men han gjorde det riktigt bra, säger Mueller om "Honken".

Johan Holmqvist.

Nykomlingsmöte, bottenmöte – och en nervpärs. Matchen mellan Malmö och Karlskrona bjöd inte på den mest kvalitativa ishockeyn, men på stor underhållning.

Målvakterna – Malmös Jonas Gunnarsson och Karlskronas Johan Holmqvist –storspelade och bidrog till att matchen fick avgöras på straffar efter att det blivit 1-1 efter både ordinarie tid och förlängning. – Det var längesen jag spelade från start, det var väl i mars någon gång. Det var kul, jag kände ganska snabbt att jag kom in i det bra. Jag kände mig lugn och trygg, säger Johan Holmqvist.

Kastades in från start

Den 37-årige veteranmålvakten, som har vunnit VM-guld, SM-guld och spelat i NHL, värvades av Karlskrona för några veckor sedan och gjorde debut med ett inhopp mot Frölunda för ett par dagar sedan. Nu kastades han in från start.

Först efter matchens sista straff tvingades han se sig besegrad när Malmö-forwarden Peter Mueller avgjorde och gav extrapoängen till hemmalaget. – Jag hörde att han (Johan Holmqvist) inte hade spelat på typ ett år. Han gjorde det riktigt bra, många bra räddningar. Det är starkt av honom, säger Mueller innan han kommer in på sin straff: – Jag försökte få honom att göra första rörelsen och hitta en lucka. Turligt nog lyckades jag.

”Finns alltid nerver”

Nervös?

– Som siste straffskytt finns det alltid nerver. Jag är glad att jag kunde gå ut och sätta pucken för killarna, det är alltid en ära att gå ut och skjuta en straff för sitt lag, säger Mueller.

Mueller fick därmed en sällsynt chans att fira med Malmöfansen. Den NHL-meriterade 27-åringen har nämligen haft det lite kämpigt sedan han kom till Malmö inför säsongen. Nu hoppas han att den här strafftriumfen blir hans personliga vändpunkt.

– Det känns som att det blir bättre och bättre för varje match och förhoppningsvis kommer det fortsätta gå i rätt riktning. Det finns inget annat jag vill än att hjälpa det här laget till slutspelet. Förhoppningsvis vänder det nu, säger Mueller.

ANNONS

Jackpot på Europatipset – 6 miljoner i potten! Spana in kupongen och gå för 13 rätt.

Extern länk från Svenska Spel Sport & Casino AB. Åldersgräns 18 år. Stodlinjen.se

Till Europatipset

Publisert:

Sportbladet – SHL

Prenumerera på vårt nyhetsbrev om SHL ishockey: Avslöjandena, åsikterna, profilporträtten, djupanalyserna och listorna!

Ja, tack!

ÄMNEN I ARTIKELN

SHL 2015/2016

Malmö Redhawks

Andreas Thuresson

Per Hånberg

Peter Mueller

Karlskrona HK