Importerna lyfter Löven

HOCKEY

De är beredda att göra skitjobbet

Björklöven satsar hemvävt för att nå elitserien.

Men det är importerna som kan göra drömmen sann.

I går skickade Steve Potvin, 28, och Zarley Zalapski, 34, Umeås stolthet ett steg närmare kvalserien.

Foto: succevärvning Zarley Zalapski, till vänster, avgjorde mot AIK. Han är en av många lyckade utlänningar i Björklöven. Foto : ULF HÄGGLUND

Björklöven har brottats med ekonomiska problem senaste säsongerna - där skuldberget nu minskat från sju miljoner till dryga två - och är inne i en tuff saneringsperiod, där klubben tvingas satsa billigt.

- Vi har elva egna produkter i dagens seniortrupp och är det är vi stolta över, säger tränaren Randy Edmonds.

Men det går förstås inte att avancera till elitserien med bara "budgetspelare" - och därför har Björklöven också i vinter spetsat truppen med importer.

- Men truppen kostar två miljoner mindre än i fjol och de här utlänningarna är verkligen professionella. De är beredda att göra skitjobbet och får respekt med sig, säger Randy Edmonds, 40, själv kanadensare.

Zalapski hjälte direkt

Senaste importen blev hjälte hemma mot AIK i går: Zarley Zalapski, 34, back från Kanada som spelat över 600 NHL-matcher och är värvad för pengar från sponsorer, klippte in avgörande 3-1 i slutminuterna.

- Han spelade dubbla byten och slängde sig och kastade skott flera gånger. Han visar redan ett stort hjärta, säger Randy Edmonds.

Zalapski kom till Umeå förra veckan och därmed finns nu sju utländska spelare i truppen.

Tillsammans ska de göra våren till en lång fest för Björklöven.

Italienare och fransman - här är Björklövens främlingslegion

PeO Larsson

ARTIKELN HANDLAR OM